12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisJannik Sinner, noul campion de la Australian Open după o finală de poveste

Jannik Sinner, noul campion de la Australian Open după o finală de poveste

Jannick Sinner (22 de ani, 4 ATP) l-a învins pe Daniil Medvedev (27 de ani, 3 ATP) cu 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 în finala Australian Open, la capătul unui meci în care italianul a revenit miraculos de la 0-2 la seturi. Practic Yannik Sinner a scris istorie la Melbourne şi a obţinut primul său trofeu de Grand Slam.

Medvedev a dominat startul meciului, dar a căzut din punct de vedere fizic din al treilea set. Într-o finală lungă, cu două părți diferite, italianul a crescut progresiv în siguranță, agresivitate și putere mintală. A fost mai bun pe durata celor 3 ore și 44 de minute în fața lui Medvedev, cel aflat la a treia sa finală la Melbourne.

Medvedev a dominat primele două seturi

Primul set al finalei a început sub semnul echilibrului, iar italianul a câștigat primul game, cedând doar un punct pe propriul serviciu. Medvedev și-a făcut serviciul ceva mai greu pentru a egala la 1, dar în acel moment s-a rupt și echilibrul. Acesta s-a distanțat apoi la 3-1 și până la finalul primului set a mai cedat doar 2 puncte pe propriul serviciu.

Medvedev a început foarte bine și setul secund, câștigând primul game fără a ceda vreun punct pe propriul seviciu. Apoi, pe serviciul lui Sinner, a obținut 4 mingi de break, dar numărul 4 ATP s-a ținut tare și a egalat la 1. A urmat o serie impresionantă pentru rus, care a câștigat game după game și s-a distanțat la 5-1. Italianul s-a apropiat până la 5-3 și chiar a avut o minge de break la acest scor. Din păcate pentru el a cedat și setul doi tot cu 6-3, după 49 de minute.

Mental puternic, revenire în stil de mare jucător

Spectatorii voiau mai mult, mai multă intrigă, mai mult suspans. Cert este că setul al treilea a fost vizibil mai echilibrat, cap la cap până la 4-4, iar Sinner a servit impecabil. Medvedev a scăzut un pic intensitatea, dar a controlat punctele nevralgice pe serviciul său. Acolo, la 5-4 pentru Sinner, s-a atins un prim punct de „fierbere“. Yannik a câștigat în actul, 6-4 şi a menţinut suspansul în marea finală. Setul al patrulea a urmat scenariul celui anterior. În același moment, la 5-4 pentru el, Sinner a făcut break-ul în fața unui Medvedev tot mai obosit şi a trimis partida în decisiv, spre deliciul publicului.

Setul cinci s-a desfășurat după ritmul dictat de Sinner, care a şi închis finala în 5 seturi. A fost 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 în favoarea italianului, care cucerește primul titlu de Grand Slam din carieră.

Citeşte şi: Sabalenka, față în față cu istoria! Bielorusa a câștigat Australian Open 2024

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS