13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSabalenka, față în față cu istoria! Bielorusa a câștigat Australian Open 2024

Sabalenka, față în față cu istoria! Bielorusa a câștigat Australian Open 2024

Aryna Sabalenka (2 WTA, favorită nr. 2) a câştigat sâmbătă trofeul la Australian Open, după ce a învins-o în finală, în două seturi, 6-3, 6-2, pe chinezoaica Zheng Qinwen (15 WTA, favorită nr. 12). Sabalenka, deţinătoarea titlului, s-a impus extrem de uşor, în doar o oră şi 16 minute, într-o partidă în care a avut trei aşi şi nu a comis nicio dublă greşeală.

Neînvinsă la Melbourne de 13 meciuri, numărul doi mondial era fără set pierdut la actuala ediție, iar în față îi stătea o adversară fără prea mult „pedigree“. Prima manșă a fost o formalitate pentru Aryna, deși asiatica a găsit puterea să anuleze 3 mingi de set la rând la 2-5. S-a terminat, totuși, 6-3 pentru bielorusă.

Trădată de serviciu, principala ei armă la această ediție, Zheng a cedat încă o dată pe propriul serviciu în setul secund la 1-3 și era limpede pentru toată lumea că Sabalenka va fi prima jucătoare din ultimul deceniu care își apără trofeul la Australian Open. S-a terminat 6-3, 6-2 și Aryna Sabalenka cucerește al doilea Grand Slam al carierei, tot la Australian Open, de această dată fără să cedeze vreun set.

Sabalenka are acum 2-0 în meciurile cu Qinwen Zheng, după ce a învins-o și în sferturi la US Open 2023 (6-1, 6-4).

Sabalenka a câștigat al 12-lea titlu al său pe hard din ultimul an. A pierdut doar 3 finale pe această suprafață de când se impunea la AO 2023 (Indian Wells, US Open și Brisbane). Belarusa, în vârstă de 25 de ani, a devenit a doua jucătoare care a câştigat trofeul la Melbourne doi ani la rând, după Victoria Azarenka, compatrioata sa, campioană în 2012 şi 2013. 

Citește și: Medvedev: „Eram puţin pierdut după primele două seturi“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS