13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisPoate pierde şi Djokovic! Sinner a dat lovitura şi va juca în finala Australian Open

Poate pierde şi Djokovic! Sinner a dat lovitura şi va juca în finala Australian Open

Novak Djokovic câștigase ultimele 33 de meciuri disputate la Australian Open, dar Jannik Sinner a demonstrat că victoriile obținute în fața sârbului la finalul anului trecut nu au fost întâmplătoare. Italianul a reuşit un nou „miracol“ şi a obținut calificarea în finala competiției de la Melbourne, după un meci incredibil, câştigat cu scorul de 6-1, 6-2, (6)6-7, 6-3. Elev al lui Darren Cahill, Sinner a avut nevoie de trei ore și 25 de minute pentru a se impune în fața principalului favorit.

Ultimul meci pierdut de Nole la Grand Slamul de la antipozi data din 22 ianuarie 2018. Sârbul era eliminat în optimi de Hyeong Chung, scor 7-6(4), 7-5, 7-6(3), informează Hotnews. Sportivul din Coreea de Sud se afla atunci pe locul 58 ATP, dar acum ocupă locul 1099. De la acel moment, Djokovic a câștigat patru titluri la Melbourne (nu a participat la ediția din 2022).

Per total, Sinner a fost mai bun

Djokovic (36 de ani) a fost de nerecunoscut în primele două seturi ale meciului de pe Rod Laver Arena: a reușit doar 11 lovituri câștigătoare, a comis 29 de erori neforțate (doar 8 în dreptul lui Jannik) și a avut mari probleme la serviciu. Al treilea set a fost mult mai echilibrat și a fost nevoie de tiebreak pentru a fi stabilit un câștigător. Jannik a avut două servicii în momentul în care conducea cu 5-4, dar Nole a recuperat mini-break-ul, a salvat o minge de meci (la 6-5 pentru italian) și a rămas în meci.

Problemele sârbului din prima parte a partidei au revenit în cel de-al patrulea set.  Sinner a ratat primele trei mingi de break din această manșă, dar a revenit de la 0-40 în următorul game de retur, a făcut break și a obținut, cel mai probabil, victoria carierei.

Calificarea în finala de la Australian Open 2024 este cea mai bună performanță reușită de Jannik Sinner la un Grand Slam. El mai ajunsese în semifinalele Wimbledon 2023 (a fost învins chiar de Djokovic).

Jannik Sinner se va duela în marea finală de la Australian Open 2024 cu învingătorul meciului dintre Daniil Medvedev (favorit 3) și Alexander Zverev (6). 

Citeşte şi: Aryna Sabalenka – Qinwen Zheng, marele duel pentru trofeul de la AO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS