20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAryna Sabalenka - Qinwen Zheng, marele duel pentru trofeul de la AO

Aryna Sabalenka – Qinwen Zheng, marele duel pentru trofeul de la AO

Aryna Sabalenka – Qinwen Zheng va fi marea finală de la Australian Open 2024. Bielorusa a trecut în minim de seturi de Cori Gauff, iar Zheng a învins-o de aceeași manieră pe Dayana Yastremska, scor 6-4, 6-4 și a devenit cea mai tânără jucătoare din China care ajunge într-o finală de Grand Slam.

Chinezoaica a fost mai constantă în joc și s-a impus cu 6-4, 6-4, la capătul a o oră și 23 de minute. Cel mai mult a contat serviciul, care a mers mult mai bine pentru chinezoaică (a jucat 76% dintre puncte cu primul serviciu; Yastremska doar 62%), dar mai ales faptul că Zheng a salvat 8 din cele 10 mingi de break ale adversarei și a fructificat 7 din cele 11 pe care le-a avut ea.

Odată cu succesul de azi, Zheng a setat câteva borne uluitoare pentru tenisul din China și nu numai, notează Eurosport. La 10 ani distanță de când Na Li cucerea trofeul la Antipozi, țara asiatică dă o nouă finalistă la AO.

La 21 de ani și 109 zile, Zheng a devenit cea mai tânără chinezoaică din istorie care ajunge într-o finală de Grand Slam și a doua cea mai tânără jucătoare din Asia, după Naomi Osaka, care juca prima sa finală la un turneu major când avea 20 de ani și 325 de zile, la US Open.

Citeşte şi: Aryna Sabalenka, din nou în finală la AO! Gauff, năucită de serviciul bielorusei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS