20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisDaniil Medvedev, în finala Australian Open după o nouă revenire formidabilă

Daniil Medvedev, în finala Australian Open după o nouă revenire formidabilă

Daniil Medvedev a fost condus cu 2-0 la seturi și s-a aflat la doar două puncte distanță de eliminarea de la Australian Open 2024, dar rusul a revenit spectaculos în meciul cu Alexander Zverev și va juca pentru a treia oară în ultimul act al turneului de la Melbourne. Medvedev (favorit 3) s-a impus după un meci de mare luptă, care a durat patru ore și 20 de minute, scor 5-7, 3-6, 7-6(4), 7-6(5), 6-3.

Zverev a început mult mai bine partida și a câștigat primele seturi cu 7-5, 6-3. Al treilea set a fost mult mai echilibrat. Ambii jucători au servit excelent până în tiebreak, unde Medvedev a făcut diferența, reușind mini-break-ul decisiv la 5-4. Situația s-a repetat și în al patrulea set, iar Zverev a avut două servicii pentru a închide partida la 5-4 în tiebreak. Sascha le-a pierdut pe ambele și Daniil a împins duelul în manșă decisivă. Medvedev a dominat cel de-al cincilea set, nu i-a mai oferit șanse de break adversarului. Într-un final, el s-a impus de două ori la retur și a închis meciul.

Medvedev s-a calificat pentru a șasea oară în finala unui Grand Slam. Rusul a câștigat trofeul la US Open 2021, dar a pierdut alte două finale la New York (2019, 2023) și două la Australian Open (2021, 2022).

Daniil Medvedev se va duela în marea finală de la Australian Open 2024 cu Jannik Sinner. Rusul conduce cu 6-3 în meciurile directe, dar italianul a câștigat ultimele trei întâlniri.

Prezența în semifinale rămâne cea mai bună performanță a lui Alexander Zverev la Australian Open. Germanul a mai ajuns în această fază a competiției la ediția din 2020.

Citește și: Poate pierde şi Djokovic! Sinner a dat lovitura şi va juca în finala Australian Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS