9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep, apel la TAS împotriva deciziei de suspendare! Vezi ce spune presa internaţională!

Simona Halep, apel la TAS împotriva deciziei de suspendare! Vezi ce spune presa internaţională!

Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv împotriva deciziei de suspendare a sa pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, informează site-ul TAS.

„Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a înregistrat apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep împotriva deciziei pronunţate de către Tribunalul Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis din data de 22 septembrie 2023 (decizia contestată), în care s-a constatat că aceasta a comis încălcări ale regulilor antidoping şi a fost sancţionată cu o perioadă de ineligibilitate de patru ani, începând cu 7 octombrie 2022, şi cu descalificarea tuturor rezultatelor obţinute în competiţiile care au avut loc în perioada 29 august 2022 – 7 octombrie 2022, inclusiv pierderea oricăror medalii, titluri, puncte în clasament şi premii în bani.

Răspunsul de la TAS va fi definitiv

În apelul său la TAS, sportiva solicită ca decizia contestată să fie anulată şi ca sancţiunea sa să fie redusă. Procedura de arbitraj a CAS a fost demarată. În conformitate cu Codul de conduită în materie de sport, părţile fac schimb de observaţii scrise, iar Comisia de arbitri care va decide în această chestiune este în curs de constituire.

Odată constituită, comisia va emite instrucţiuni procedurale pentru următoarea fază a procedurii, inclusiv desfăşurarea unei audieri. În urma audierii, Comisia va delibera şi va emite o hotărâre arbitrală care să conţină decizia sa şi motivele acesteia. În acest moment, nu este posibil să se precizeze un interval de timp pentru emiterea deciziei. Decizia Comisiei TAS va fi definitivă şi obligatorie, cu excepţia dreptului părţilor de a depune un apel la Tribunalul Federal Elveţian în termen de 30 de zile, pe baza unor motive limitate”, se arată pe site-ul TAS.

Posibilă revenire pe terenul de tenis?!

Reacția presei internaționale după apelul formulat de Simona Halep la TAS, în scandalul de dopaj în care este implicată, nu a întârziat să apară, așa cum era de așteptat. Publicațiile importante au tratat acest subiect pe larg și au prezentat scenariile existente pentru fostul lider WTA după formularea acestui apel.

Jurnaliștii de la tennisuptodate.com au ținut să sublinieze că acest demers juridic a avut menirea de a argumenta clipul video postat de Simona Halep pe rețelele de socializare, în care românca a apărut în timp ce se antrena intens, dând parcă semne că se pregătește pentru o revenire în circuitul mondial.

„Fostul lider mondial Simona Halep a postat pe rețelele sociale imagini de la antrenamente, iar fanii au rămas perplecși de faptul că sportiva se pregătește pentru revenirea pe teren chiar dacă a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Dar Halep a făcut apel la TAS și acum așteaptă liniștită să fie luată o decizie. Dacă decizia va fi în favoarea ei, sancțiunea ar putea fi redusă și am putea să o revedem pe teren curând, având în vedere că a stat deja pe tușă un an. Decizia o va ajuta sau o va îndrepta spre finalul carierei. Orice decizie care nu va fi în favoarea lui Halep i-ar putea încheia cariera”, a notat tennisuptodate.com.

Citeşte şi: Sorana Cîrstea a pus punct sezonului! Românca nu va mai juca în 2023

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS