23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalTransylvania Open | Jaqueline Cristian continuă, Miriam Bulgaru şi Patricia Ţig - nu

Transylvania Open | Jaqueline Cristian continuă, Miriam Bulgaru şi Patricia Ţig – nu

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat în optimile de finală ale turneului Transylvania Open (WTA 250), găzduit de BT Arena din Cluj-Napoca şi dotat cu premii totale de 259.303 dolari. Ea s-a impus miercuri seară, cu 6-4, 6-4, în faţa sportivei Celine Naef (Elveţia). Sportiva noastră (25 ani, 97 WTA) s-a impus după o oră şi 37 de minute. Jaquelin o învinsese pe Naef (18 ani, 121 WTA) şi săptămâna trecută, în optimi, la Rouen, cu 6-4, 4-6, 6-3.

„Faptul că am jucat acasă, că mi-am luat energie de la public, a fost un avantaj pentru mine. Acasă încerc să dau întotdeauna ce-i mai bun. Sunt fericită cu această victorie. Au fost ceva emoții la început, dar, cu ajutorul publicului, a ieșit foarte bine“, a declarat Jaqueline Cristian, pentru pagina oficială de Facebook a turneului Transylvania Open.

Românca şi-a asigurat un cec de 4.220 de dolari şi 30 puncte WTA, notează Agerpres. În optimi o va înfrunta pe germanca Eva Lys, care a produs cea mai mare surpriză la Transylvania Open, învingând-o marţi seara pe Sorana Cîrstea, principala favorită, cu 6-3, 6-3. Meciul este programat joi, de la ora 19.30.

„O știu pe Eva Lys. O văd în formă, se simte bine. Va veni cu încredere după meciul cu Sorana. O să încerc să mă focusez pe ce am eu de făcut. Dacă eu îmi fac treaba, sunt încrezătoare“, a punctat sportiva noastră.

Miriam Bulgaru s-a oprit în optimi

La turneul din Ardeal s-au consemnat şi două rezultate „reci“. Unul a fost înregistrat de Miriam Bulgaru, care a fost învinsă de spaniola de origine slovacă Rebeka Masarova, cu 3-6, 7-6 (10/8), 6-0, în optimi. Sportiva noastră de 25 de ani (208 WTA), beneficiara unui wild card, s-a înclinat după două ore şi 39 de minute în faţa favoritei numărul patru (24 ani, 67 WTA).
Miriam Bulgaru s-a ales cu un cec de 4.220 de dolari şi 30 de puncte WTA. În sferturi, Masarova va juca împotriva câştigătoarei dintre Ana Bogdan şi cehoaica Nikola Bartunkova.

Cea de-a doua veste proastă o are în prim plan pe Patricia Ţig, care a părăsit turneul Transylvania Open tot în optimi. Reprezentanta noastră a fost învinsă de rusoaica Ekaterina Makarova, cu 6-2, 2-6, 6-3, după două ore şi 35 de minut. Ţig (29 ani, 462 WTA) s-a ales cu un cec de 4.220 de dolari şi 30 de puncte WTA.

Rezultatele înregistrate miercuri, în proba de dublu, în primul tur de la Transylvania Open:

Anna Bondar (Ungaria) / Kimberly Zimmermann (Belgia/N.2) – Ilona Ghioroaie / Patricia Ţig 6-4, 7-5;
Dalila Jakupovic (Slovenia) / Irina Hromaceva (Rusia) – Maia Lumsden (Marea Britanie) / Jessika Ponchet (Franţa) 4-6, 7-6 (7/1), 10-5;
Monica Niculescu (România) / Anna-Lena Friedsam (Germania/N.4) – Irina Bara / Jaqueline Cristian 6-4, 6-1.

Citeşte şi: Sergio Ramos, după 18 ani, din nou în postura de adversar al lui Real Madrid

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS