28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSorana Cîrstea nu s-a ridicat la nivelul Siniakovei şi a părăsit turneul de la Ningbo

Sorana Cîrstea nu s-a ridicat la nivelul Siniakovei şi a părăsit turneul de la Ningbo

Sorana Cîrstea, a treia favorită a competiției, a părăsit WTA Ningbo (de categorie 250) în optimi, jucătoarea noastră fiind învinsă de Katerina Siniakova, ocupantă a locului 90 mondial. A fost 6-3, 7-5 pentru sportiva din Cehia, la capătul unui meci care a avut nu mai puțin de 15 break-uri. Cîrstea (33 ani, 26 WTA), a treia favorită, s-a înclinat în faţa cehoaicei (27 ani, 90 WTA) după aproape de ore de joc (1 h 50 min).

Cel mai important aspect pentru Sorana Cîrstea din primul set a fost acela că sportiva noastră nu a reușit să câștige vreun game de serviciu până la scorul de 5-1 pentru Katerina. Siniakova a fost mult mai inspirată în a găsi loviturile câștigătoare, iar unghiurile alese i-au dat bătăi de cap Soranei. Finalul manșei a mai adus două break-uri, câte unul de fiecare parte, iar setul i-a revenit cehoaicei cu 6-3.

Start bun, final nefericit

Sorana a făcut break-ul în chiar primul game al setului secund, iar manșa avea să înceapă așa cum își dorea sportiva noastră. Mai mult decât atât, erorile s-au înmulțit în dreptul Katerinei, iar Sorana a dus avantajul la 3-0. Din păcate, a urmat un pasaj de meci în care Sorana a greșit destul de mult și nu a avut cele mai inspirate alegeri în momentele importante. S-a ajuns la 5-5, iar finalul de meci i-a aparţinut cehoaicei. S-a încheiat 7-5, iar Sorana se opreşte, oficial, în optimile competiţiei.

Cîrstea o învinsese pe Siniakova în primele lor patru confruntări, în 2017 în primul tur la Eastbourne (6-3, 6-2), în 2018 în primul tur la Madrid (6-4, 2-6, 6-4), în 2019 în primul tur la US Open (7-5, 6-2) şi în 2020 în finală la Dubai (4-6, 6-3, 6-3).

Cîrstea s-a ales cu un cec de 3.920 de dolari şi 30 de puncte WTA pentru participare.

Citeşte şi: Irina Begu s-a retras de la toate turneele din China! Vezi care este motivul!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS