15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAna Bogdan: „Mi-am pus inima cu totul în acest meci!“

Ana Bogdan: „Mi-am pus inima cu totul în acest meci!“

Ana Bogdan (#61 WTA) a cucerit al treilea titlu WTA 125 al carierei, după 7-5, 6-1 în finala de la Parma cu Anna Karolina Schmiedlova. La finele turneului, sportiva noastră a menționat că și-a dorit să revină după semifinala pierdută anul trecut și să cucerească trofeul.

„Anul trecut, după ce am pierdut semifinala, am decis deja că vreau să revin și să încerc să câștig turneul. Așa cum am spus de multe ori pe parcursul săptămânii. Iubesc Italia, mă simt bine la acest turneu și sunt fericită cu modul în care au mers lucrurile. Eu mi-am dorit foarte mult să câștig finala și mi-am pus inima cu totul în acest meci, ca să-l pot încheia cu o amintire frumoasă“, a spus Ana Bogdan.

Ultimul act de la Parma Ladies Open a fost al cincilea meci direct împotriva slovacei, cea care conducea înaintea finalei cu 3-1, toate duelurile lor având loc pe zgură. Schmiedlova s-a impus la Bogota 2018 în semifinale, la București 2018 în turul 1 și în turneul WTA 125 de la Marbella, de anul trecut, cedând un singur set în aceste trei înfruntări. Prima victorie a Anei se consemnase, interesant, tot la Parma, în 2022, când concursul făcea parte din categoria WTA 250.

„Important este să fii fericit”

Acum două luni, ea reușea să atingă cea mai bună poziție a carierei, locul 39, pe 24 iulie, dar între timp alunecase până pe 71.

„Nu a fost un an ușor pentru mine, dar am muncit din greu împreună cu echipa mea și în fiecare săptămână dau tot ce am mai bun. Toate jucătoarele și jucătorii se lovesc de dificultăți, eu vreau mereu să mă străduiesc cât pot de mult fără să mă gândesc la locul din clasament. Până la urmă, important este să fii fericit”, a încheiat Ana Bogdan.

Ana Bogdan a cucerit la Parma Ladies Open al doilea titlu al ei din acest an, după cel de la Iași, acolo unde și-a păstrat trofeul câștigat în 2022. Succesul din Italia o trimite 10 locuri mai sus decât poziția ei din această săptămână, până pe 61.

Citește și: Ana Bogdan a dat marea lovitură! Românca a ridicat trofeul de la Parma

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS