16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAna Bogdan a dat marea lovitură! Românca a ridicat trofeul de la Parma

Ana Bogdan a dat marea lovitură! Românca a ridicat trofeul de la Parma

Săptămână de vis pentru Ana Bogdan! Românca a câștigat turneul WTA 125 de la Parma (Italia), dotat cu premii totale de 100.000 de euro, după ce a trecut în finală de Karolina Schmiedlova, principala favorită a competiției (locul 58 WTA), scor 7-5, 6-1.

Semifinalistă anul trecut la Parma, Ana Bogdan a reușit de această dată să câștige trofeul, după o finală fără istoric. Sportiva noastră s-a desprins încă din start, reușind să facă break-ul în primul game al partidei. Deși adversara sa a egalat la 3, pe final de set Ana a jucat excelent și s-a impus cu 7-5.

Setul secund a debutat aproape similar, jucătoarea noastră reușind break-ul pentru 2-1. Doar că, de această dată, Bogdan nu și-a mai cedat serviciul, desprinzându-se ulterior la 4-1. S-a terminat 7-5, 6-1 pentru româncă, la capătul unui duel care a durat o oră și 53 de minute.

Ana devine a doua „rachetă“ a României

Schmiedlova avea 3-1 în meciurile directe cu Bogdan, ultimul duel având loc chiar la Parma, anul trecut. Atunci, românca a câştigat cu 6-2, 3-6, 6-3, în optimile de finală.

Cu punctele acumulate la competiția din Italia, sportiva din Sinaia va urca până pe locul 61 WTA. Ea o va depăși pe Irina Begu și va deveni a doua rachetă a României, după Sorana Cîrstea (26 WTA), notează Eurosport.

2023 a fost un an excelent pentru Ana Bogdan, ea câștigând pentru prima oară în carieră două turnee Challenger (după ce s-a impus în iulie, la Iași, a „recidivat” la Parma). Totodată, ea a reușit pentru prima oară în carieră în acest sezon să ajungă în turul 3 la un turneu de WTA 1000 (Dubai), dar și o calificare în premieră în turul 3 de la Wimbledon.

Citește și: Handbal / Zis și făcut! SCMU Craiova i-a luat toate punctele Științei București

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS