15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSorana a pus mâna pe un premiu fantastic odată cu prezenţa în sferturile US Open

Sorana a pus mâna pe un premiu fantastic odată cu prezenţa în sferturile US Open

Sorana Cîrstea și-a asigurat cel mai mare premiu al carierei după ce a trecut en-fanfare de Belinda Bencic și a acces în sferturi la US Open! Calificarea Soranei Cîrstea în sferturile de finală de la US Open reprezintă cea mai mare lovitură pe care o dă românca în carieră atât pe plan sportiv, cât și financiar.

Sorana Cîrstea va încasa o sumă fantastică, mai exact 455.000 de dolari! De asemenea, Cîrstea va fi recompensată cu 430 de puncte WTA. Până acum, cel mai mare premiu câștigat de Sorana Cîrstea era în valoare de 352.635 de dolari. „Sori” l-a obținut tot în SUA, după victoria de senzație cu Aryna Sabalenka, din sferturile turneului de la Miami 2023.

Cea mai bună jucătoare română a momentului, Sorana Cîrstea, ar putea pune mâna pe un premiu de 775.00 de dolari, dacă trece și de Karolina Muchova (Cehia, 10 WTA) și se califică în „careul de ași”. Finalista de la US Open va primi un cec de 1,5 milioane de dolari, iar campioana va pleca acasă cu 3 milioane de dolari.

Sorana Cîrstea a strâns aproape 9 milioane de dolari din premiile la turnee, dintre care 1,5 milioane de dolari reprezintă încasările din acest sezon. Totodată, Sorana a urcat pe locul 26 în ierarhia live a WTA, după calificarea superbă în sferturi la US Open.

Sorana Cîrstea a ajuns pentru a doua oară în carieră în sferturile unui turneu de Grand Slam și prima oară la US Open! Sorana a mai atins această fază în urmă cu 14 ani, la Roland Garros 2009.

Citeşte şi: Sorana Cîrstea: „Am un zâmbet larg pe față, pentru că am muncit mult!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS