20 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCarlos Alcaraz: „E un vis devenit realitate. Sunt mândru de ce am realizat!“

Carlos Alcaraz: „E un vis devenit realitate. Sunt mândru de ce am realizat!“

La al treilea duel direct împotriva lui Novak Djokovic (2 ATP), Carlos Alcaraz a reușit să obțină o victorie de aur și să câștige în premieră turneul de la Wimbledon. Liderul mondial a început foarte rău disputa, însă a revenit fantastic și a ținut un ritm de joc foarte ridicat, care l-a ajutat să se încoroneze campion.

La doar 20 de ani, Alcaraz a câștigat al doilea titlu de Grand Slam al carierei, după US Open 2022. La finalul meciului, spaniolul a fost vizibil emoționat și a avut un mesaj și pentru Nole.

„E un vis devenit realitate. Dar și dacă pierdeam, aș fi fost foarte mândru de mine și de ce am făcut. Fac parte din istorie în acest turneu și e incredibil. Sunt mândru de ce am realizat, sunt mândru de echipa mea și de munca pe care o depunem în fiecare zi. După primul set, mi-am spus: ‘Carlos, trebuie să mărești nivelul tenisului, altfel îi vei dezamăgi pe cei care au venit să te vadă’

Novak, am crescut văzându-te cum joci. M-ai inspirat când eram mic. De când m-am născut te-am văzut câștigând turnee. Cred că ești într-o formă fizică mai bună decât mine. Ești nemaipomenit, Novak!“, a spus Alcaraz.

„Nu prea îmi place înfrângerea, dar îl felicit pe Carlos“

Sârbul a ratat ocazia de a cuceri al 24-lea trofeu de Grand Slam din carieră și a dezvăluit că nu se aștepta ca adversarul său să îi pună atâtea probleme pe iarbă. Nole s-a emoționat când l-a văzut pe fiul său în tribune, care continua să zâmbească, în ciuda rezultatului. 

Nu e un moment nemaipomenit pentru mine, dar pentru Carlos este. Trebuie să încep cu laduele pentru el. Ai jucat foarte bine la final, ai fost inspirat la serviciu. Felicitări, Carlos. Credeam că o să am probleme cu tine doar pe zgură, dar iată că îmi faci probleme mari și pe iarbă. Felicitări pentru cum te-ai adaptat la suprafață. E nemaipomenit ce ai făcut la Quens. Felicitări echipei tale. Cât despre mine, nu îmi place să pierd un astfel de meci. Trebuie să rămân recunoscător pentru că am câștigat multe meciuri strânse și titluri.

Mâine mai mă gândesc la asta (n.r. dacă este mândru). Nu prea îmi place înfrângerea. Pentru aceste momente lucrăm. Sunt cele mai importante turnee din lume. Am avut meciuri incredibile de-a lungul carierei mele și acesta va rămâne în cărțile de istorie ale tenisului. Aș fi vrut să câștig, dar am pierdut în fața unui jucător formidabil. Îl felicit și o să merg mai departe. Poate chiar mai puternic. Este frumos să-mi văd fiul acolo zâmbind (n.r. Djokovic a început să plângă). Vă iubesc. Vă mulțumesc pentru susținere și vă îmbrățișez pe toți”, a declarat Djokovic.

Citește și: Carlos Alcaraz pune stop dominației lui Djokovic și triumfă la Wimbledon 2023

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS