14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSorana a dat marea lovitură de la Wimbledon! A eliminat-o dramatic pe Ostapenko

Sorana a dat marea lovitură de la Wimbledon! A eliminat-o dramatic pe Ostapenko

Sorana Cîrstea a dat marea lovitură de la Wimbledon! Românca a eliminat-o eroic pe Jelena Ostapenko, o jucătoare excelentă de iarbă, scor 4-6, 7-6 (6), 6-4 și și-a asigurat biletul pentru turul al treilea. Succesul este cu atât mai important cu cât letona era într-o formă de zile mari înaintea startului Grand Slam-ului londonez, câștigând inclusiv turneul de la Birmingham.

O luptă acerbă în primele seturi

Per total, meciul a fost extrem de disputat, iar scorul parcă mai strâns ca niciodată. În primul set s-a realizat un singur break, la scorul de 3-2, când Ostapenko s-a și distanțat pe tabelă. Și-a făcut serviciul apoi, nu a avut ezitări și a trecut în față și la seturi, scor 6-4.

Din actul secund s-a complicat din ce în ce mai mult jocul, pentru că Sorana nu a renunțat în niciun moment la gândul unei reveniri în joc. Românca a realizat primul break al ei în această dispută la 1-0, iar apoi a confirmat cu serviciul. La 3-1 a urmat o serie de greșeli neforțate și de o parte și de alta, în special pe propriile servicii, iar meciul s-a echilibrat din nou. De la 4-4 s-a mers cap la cap până în tiebreak, unde tensiunea și emoțiile au fost în prim plan. Sorana a fost în permanență la conducere și, chiar dacă letona a revenit spre final, a reușit să-și mențină calmul și să trimită meciul într-un decisiv.

Final de vis, evoluție fabuloasă a româncei

Setul final a fost unul intens, iar acest lucru s-a resimțit din plin și din jocul prestat de sportive. Nu s-a riscat mai nimic, s-a mers simplu, cu serviciul, iar diferența părea că nu se poate stabili. Asta până la 3-3, când Sorana a izbutit, poate, cel mai important break al ei de la această ediție de Wimbledon. Pe un fuleu de încredere, românca a făcut 5-3, iar pe serviciul lui Ostapenko a decis să nu forțeze.

S-a făcut 5-4, iar emoțiile s-au mutat în loja lui Thomas Johansson și a staff-ului Soranei Cîrstea. Jucătoarea din România mai avea un singur game până la victorie! Sorana nu a resimțit presiunea, a servit impecabil și a obținut o calificare fantastică în turul al treilea. Totodată, aceasta este și prima victorie a româncei împotriva Jelenei Ostapenko. Până în prezent, scorul era 3-0 pentru letonă,

În turul trei, Sorana Cîrstea va avea ocazia să o răzbune pe Jaqueline Cristian, pentru că în față îi va ieși Haddad Maia.

Citește și: Ana Bogdan s-a întrecut pe sine la Wimbledon! A învins-o pe Parks şi e în turul 3

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS