19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAna Bogdan s-a întrecut pe sine la Wimbledon! A învins-o pe Parks şi e în turul 3

Ana Bogdan s-a întrecut pe sine la Wimbledon! A învins-o pe Parks şi e în turul 3

Ana Bogdan face un turneu senzaţional la Wimbledon! Românca a ajuns în premieră în turul al 3-lea al turneului londonez, după ce a dispus în trei seturi de Alycia Parks, scor 1-6, 6-3, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 42 de minute de joc.

Startul de meci a fost dezastruos pentru sportiva noastră, care nu a reuşit nici măcar să-şi facă serviciul în două rânduri. Parks a jucat inteligent şi fără risc, iar la un moment dat s-a văzut cu un 5-0 pe tabelă. Ana a luat, apoi, game-ul de onoare, înainte să cedeze setul cu 6-1. Actul secund a avut o cu totul altă desfăşurare. Românca a revenit din punct de vedere psihic şi a forţat-o pe americancă în mai multe rânduri să greşească. La scorul de 3-2 a venit şi break-ul mult aşteptat al sportivei din Sinaia, iar setul nu a mai fost cedat până la final (6-3).

Un decisiv perfect

A urmat un decisiv interesant, pe care Ana l-a început perfect, cu un break. A urmat un joc bun cu serviciul, dar asta pentru puţin timp, pentru că Bogdan a trecut la conducerea jocului şi şi-a dominat copios adversara. Treptat, românca a câştigat punct după punct până a ajuns la 5-2 şi la un singur game de triumf. Pe propriul serviciu, Ana a făcut legea şi a închis meciul.

Wimbledon este al treilea turneu de Grand Slam la care Ana Bogdan ajunge în turul al treilea, după Australian Open și Roland Garros. După acest succes, Ana Bogdan va da în faza următoare peste ucrainianca Lesia Tsurenko. Aceasta a trecut în minimum de seturi de Siniakova, scor 6-4, 6-1.

Citeşte şi: Sorana Cîrstea: „A fost cel mai bun meci jucat pe iarbă de mine“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS