17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRomâncele și-au aflat traseul de la RG. Tragere la sorți bună, să înceapă aventura!

Româncele și-au aflat traseul de la RG. Tragere la sorți bună, să înceapă aventura!

Roland Garros 2023 este gata de start! Joi după masă a avut loc tragerea la sorți a tablourilor principale de la Roland Garros. La feminin, România are 3 reprezentante: Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan. Patricia Țig trebuia să fie și ea prezentă la Paris, dar s-a retras în ultimul moment.

Cîrstea și Begu sunt capi de serie, astfel că vor întâlni adversare mult mai slab cotate în runda inaugurală. Nici Ana Bogdan nu poate spune că a avut ghinion, deoarece a evitat o confruntare cu un cap de serie în prima rundă.

Sorana Cîrstea o va întâlni pe italianca Jasmine Paolini., cea în fața căreia a pierdut singurul duel direct de până acum, în sferturile de finală de la Portoroz, din 2021. Dacă va trece mai departe, sportiva noastră nu va avea o misiune dificilă nici în runda secundă (Kateryna Baindl sau o jucătoare venită din calificări). Din runda a treia se complică lucrurile, pentru că în față i-ar putea ieși Ons Jabeur!

Irina Begu se va confrunta în prima rundă cu Anna Bondar. Dacă Irina se va impune, adversară în runda a 2-a îi va fi Errani sau Teichmann. În cazul unei calificări, în turul trei Irina va da, cel mai probabil, peste Maria Sakkari.

Ana Bogdan se va duela în prima rundă cu americanca Caty McNally (54 WTA), jucătoare pe care nu a mai întâlnit-o niciodată. În cazul unui succes, românca va juca în runda a 2-a cu Mertens.

Roland Garros 2023 se desfãșoarã în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris.

Citește și: Filip Jianu s-a oprit în optimi la Skopje (Macedonia)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS