20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMeciul perfect! Gabriela Ruse a defilat în duelul cu Fruhvirtova şi continuă la Roma

Meciul perfect! Gabriela Ruse a defilat în duelul cu Fruhvirtova şi continuă la Roma

Ce victorie pentru Gabriela Ruse! Românca s-a calificat, miercuri, în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 3.572.618 euro, după ce a spulberat-o pe cehoaica Linda Fruhvirtova cu scorul de 6-1, 6-0. Ruse (25 ani, 152 WTA), venită din calificări, a obţinut o victorie neaşteptat de uşoară, în doar 62 de minute, în faţa sportivei care se află deja pe locul 55 în lume.

Gabriela Ruse a început perfect partida de la Roma, realizând un break încă din primul game al meciului. Cehoaica de 18 ani a reușit să câștige un singur game în primul set, încheiat în favoarea româncei cu 6-1, după 29 de minute de joc.

În debutul setului secund, Ruse a reușit să salveze trei mingi de break în primul game al setului, după care a reușit break-ul. Românca și-a consolidat avantajul după un nou game dificil pe propriul serviciu, cu alte trei mingi de break salvate, dar a reușit în cele din urmă să ducă scorul la 3-0. După un nou break, partida a fost întreruptă pentru câteva minute din cauza ploii, la 4-0 (40-15), pe serviciul româncei. Acest lucru nu a deranjat-o pe Ruse, care a făcut imediat 5-0, iar apoi a închis meciul.

Gabriela Ruse şi-a asigurat un cec de 12.652 de euro şi 65 de puncte WTA după acest nou succes de la Roma, iar următoarea sa adversară va fi brazilianca Beatriz Haddad Maia (26 ani, 15 WTA), a 12-a favorită.

Tot miercuri, Ana Bogdan a învins-o pe japoneza Nao Hibino cu 7-5, 6-0 în primul tur la Foro Italico.

Citeşte şi: Debut perfect la Roma pentru Ana Bogdan! Vine un super-meci cu Garcia în turul secund

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS