12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisNu degeaba a învins-o pe Sorana! Kvitova este marea campioană de la Miami

Nu degeaba a învins-o pe Sorana! Kvitova este marea campioană de la Miami

După ce a trecut în faza semifinalelor de Sorana Cîrstea, Petra Kvitova a reușit să se impună și în finala turneului de la Miami. Dubla campioană de la Wimbledon a învins-o pe Elena Rybakina în două seturi, scor 7-6 (14), 6-2. Sportiva clasată pe locul 12 în ierarhia WTA a avut nevoie de o oră și 42 de minute pentru a-și adjudeca titlul, în fața unei adversare care venea și ea după o perioadă destul de bună.

Diferența dintre cele două s-a făcut în primul set la tie break, după o oră și 6 minute. Atunci, cehoaica s-a impus cu un incredibil 16-14. În actul secund, jucătoarea din Cehia a jucat mult mai degajată și a controlat în totalitate disputa, reușind să ajungă destul de rapid la scorul de 3-0. Imediat apoi s-a distanțat decisiv și a închis soarta finalei la 6-2.

Este primul titlu la Miami pentru Petra Kvitova și al 30-lea din carieră. Din 2018 nu a mai câștigat Petra Kvitova un titlu la acest nivel în circuit. Acum cinci ani, cehoaica reușea să se impună la turneul de la Madrid. Totodată, Petra Kvitova va reveni de luni în Top 10 WTA pentru prima dată din 2021. Până la ediția din acest an, Kvitova nu reușise să treacă de sferturi la Miami.

Citește și: Andreea Mitu a triumfat în proba de dublu de la Murska Sobota

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS