10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisVisul frumos de la Miami, încheiat de Kvitova! Sorana a cedat în semifinala cu Petra

Visul frumos de la Miami, încheiat de Kvitova! Sorana a cedat în semifinala cu Petra

Visul obținerii trofeului de la Miami s-a încheiat pentru Sorana Cîrstea în faza semifinalelor, pentru că a dat peste o Petra Kvitova cu adevărat puternică. Vineri seară, sportiva din România a cedat în două seturi întâlnirea cu Kvitova, scor 7-5, 6-4, dar părăsește cu capul sus și cu multe reușite deosebite unul dintre cele mai bune turnee ale sale din întreaga carieră.

De această dată, jocul Soranei a scârțâit, la fel și forehand-ul, cel care în jocurile precedente a fost la un nivel fantastic. Startul meciului a fost foarte bun și încrezător pentru jucătoarea noastră, care a stat la conducere mult și bine. S-a și distanțat la un moment dat, scor 5-2 și a fost la doar un singur game de câștigarea primului act. Din acel moment, însă, Kvitova s-a trezit brusc și a produs, poate, cel mai bun tenis al ei din acest turneu. Cu o forță incredibilă pe fiecare retur, dar și cu o precizie bună la plasarea mingilor în colțuri, cehoaica a revenit în joc. Mai mult de atât, a făcut 6-5 și, pe fondul unei creșteri evidente în joc, a și închis actul în favoarea sa. Au fost nu mai puțin de cinci game-uri consevutive ale Petrei, iar Sorana a resimțit acest lucru și în setul secund.

Cehoaica, un plus în joc, dar și pe tabelă

Practic meciul a continuat în aceeași temă, iar Cîrstea a suferit complet cu cât punctele treceau. Returul Soranei nu a funcționat deloc, iar Kvitova a făcut rapid 2-0. A fost suficientă diferența pentru ca la final să se impună cu 6-4 și să ajungă într-o nouă finală WTA.

Pentru Sorana rămâne un turneu excelent la Florida, în care s-a autodepășit și a demonstrat că se poate ridica și la nivelul jucătoarelor de Top.

Citește și: Inevitabilul s-a produs! Sorana Cîrstea a spus „pas“ primului său turneu pe zgură din acest an

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS