15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTenis de masă / CSU Craiova s-a prezentat onorabil la CN Individual de Seniori

Tenis de masă / CSU Craiova s-a prezentat onorabil la CN Individual de Seniori

În perioada 24-26 martie s-a desfășurat la București Campionatul Naţional Individual de Seniori la tenis de masă. La turneul din capitală au participat aproape toţi sportivii ţării, inclusiv cei care evoluează în străinătate, fiind una dintre competiţiile cele mai râvnite din an.

Clubul CSU Craiova a fost reprezentat de Daniel Simulescu, Bogdan Cristian și Mihăiță Mănescu la masculin, respectiv Diana Radu și Carmina Găman la feminin. Antrenorul sportivilor, Vasile Florea, a fost alături de elevii săi pentru a-i susţine îndeaproape.

Cei trei băieţi pregătiţi de CSU Craiova au trecut de faza grupelor și s-au calificat pe tabloul principal de 64 sportivi. Acolo,
Bogdan Cristian a reuşit să intre în primii 16 sportivi, unde a cedat în faţa celui care avea să se claseze pe locul al 3-lea, Rareş Şipoş. Daniel Simulescu și Mihăiță Mănescu au pierdut în primii 32. La feminin, cele două sportive s-au oprit în faza grupelor.

Vasile Florea: „În mare cam acesta era obiectivul nostru“

Contactat de GdS, antrenorul Vasile Florea a vorbit despre cele întâmplate la Bucureşti şi a mărturisit că este mulţumit de rezultatul final obţinut.

„Daniel şi Cristian au fost calificaţi direct pe tabloul principal, în timp ce Mihăiţă Mănescu a trebuit să evolueze în grupe. A câştigat seria lui şi a ajuns şi el, apoi, în Top 64. Dintre cei trei, Bogdan Cristian a ajuns în Top 16, în timp ce Mănescu şi Simulescu au trecut de un tur şi au cedat în Top 32. Cristian a cedat în faţa lui Rareş Şipoş, cel care evoluează în Germania, în Bundesliga şi care a şi încheiat pe locul al treilea.

Rezultatul este bun, în mare cam acesta era obiectivul nostru, să ajungem în Top 16. Dacă ar fi prins cumva o tragere la sorţi mai accesibilă, poate ar fi avut mai multe şanse, dar, jucând cu un sportiv din lotul naţional şi cu experienţă internaţională, era greu. A participat toată lumea, Ovidiu Ionescu a câştigat la masculin. Urmează meciurile de baraj, pe 8 şi 13 aprilie. Se vor juca tur-retur şi am mare încredere în băieţi că vor face o treabă excelentă“, a spus Vasile Florea.

Citeşte şi: Bianca Andreescu, în lacrimi la Miami! Accidentare îngrozitoare la gleznă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS