16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIrina Begu a spart gheaţa şi continuă la AO! Revenire spectaculoasă cu Mandlik

Irina Begu a spart gheaţa şi continuă la AO! Revenire spectaculoasă cu Mandlik

Irina Begu (30 WTA) s-a impus în meciul de debut de la Australian Open în fața lui Elizabeth Mandlik (129 WTA), la capătul unei partide în care a fost condusă, dar în care a revenit fabulos în setul secund, actul decisiv aparținându-i categoric. Scorul pe seturi a fost 3-6, 7-6 (1), 6-2.

Irina Begu a avut parte de un meci extrem de complicat, deşi mai nimeni nu se aştepta la o asemenea replică din partea lui Mandlik. Primul set a debutat cu un 2-0 clar al Irinei, care părea că deja se distanţează în meci, doar că sportiva americană a revenit şi a trecut la conducere, 3-2, după două break-uri. S-a ajuns la 5-3 pentru Mandlik, moment în care Begu a făcut mai multe greşeli pe propriul serviciu, iar adversara a închis setul.

Actul al doilea a fost unul de mare luptă, iar ambele sportive au muncit din greu pentru fiecare game în parte. La 2-1 a venit momentul sportivei noastre să se evidenţieze şi să bifeze un break extrem de important. A urmat o serie incredibilă, apoi, de cinci break-uri consecutive, iar scorul a ajuns 5-4. S-a ajuns, în cele din urmă, la tiebreak, unde experienţa Irinei a făcut diferenţa, iar scorul pe tabelă a devenit 1-1 după 7-1.

Un decisiv spre perfectie

În setul decisiv, Begu a început perfect și a condus cu 2-0. Și-a pierdut apoi serviciul și a fost aproape să se vadă egalată, dar a făcut 3-1 pe serviciul adversarei. Americanca nu a mai putut reveni în joc, iar Begu a fost aproape să închidă partida, având două mingi de meci. Mandlik a mai avut un cuvânt de spus și a făcut 5-2, dar Begu a fructificat a treia minge de meci și a obținut calificarea în turul următor după mai bine de două ore și jumătate de joc.

Mai departe, în turul secund de la Melbourne, Begu se va întâlni cu Siegemund (158 WTA).

Citeşte şi: Ana Bogdan şi-a demis antrenorul: „Nici nu mai merită să vorbesc despre el!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS