16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCristina Bucșa scrie istorie la AO! Bianca Andreescu a cedat în faţa sportivei cu origini moldoveneşti

Cristina Bucșa scrie istorie la AO! Bianca Andreescu a cedat în faţa sportivei cu origini moldoveneşti

​Bianca Andreescu a părăsit destul de surprinzător Australian Open 2023 în turul al doilea. Sportiva din Canada a fost învinsă de Cristina Bucșa, jucătoare care reprezintă Spania, dar care s-a născut la Chișinău (scor 2-6, 7-6(7), 6-4).

Bianca a început meciul mai bine, iar primul set i-a revenit cu 6-2. Andreescu nu și-a cedat serviciul și a fost inspirată de la retur. Setul al doilea a fost unul cu multe evenimente: au fost șase breakuri, Cristina a condus cu 5-1, Bianca a revenit incredibil și a egalat (5-5), iar învingătoarea avea să fie stabilită în tiebreak (9-7 pentru Bucșca, după ce Bianca a ratat și o minge de meci). Un singur break a făcut diferența în decisiv, Cristina Bucșa închizând meciul cu un set câștigat cu 6-4. Partida a durat două ore și 51 de minute.

După calificarea în turul al treilea de la Australian Open, Cristina Bucșa va înregistra un salt de 16 locuri în ierarhia mondială. În clasamentul WTA live, sportiva născută în Republica Moldova se află momentan pe 84 (cel mai bun loc ocupat în carieră).

În următorul meci de la Melbourne, Bucșa va da peste Iga Swiatek, lidera mondială și marea favorită la câștigarea primului Grand Slam al sezonului.

Citeşte şi: Irina Begu a spart gheaţa şi continuă la AO! Revenire spectaculoasă cu Mandlik

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS