17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCapăt de drum pentru Nadal la AO! Campionul a fost învins clar de McDonald

Capăt de drum pentru Nadal la AO! Campionul a fost învins clar de McDonald

Aventura lui Rafael Nadal la Australian Open 2023 s-a oprit în turul al doilea, fază a competiției unde campionul en-titre a fost eliminat de Mackenzie McDonald (locul 65 ATP) în trei seturi, scor 6-4, 6-4, 7-5.

Nadal, deţinătorul recordului de titluri cucerite în Marele Şlem (22), a suferit o leziune la şoldul stâng, în momentul în care a încercat să returneze o minge, în ultimul ghem al setului secund. El a revenit pe teren după ce a primit îngrijiri medicale, însă jocul său a fost clar afectat, nereuşind să mai facă faţă ritmului impus de adversarul său. Nu trebuie însă luat din merite lui Mackenzie, cel care a practicat un tenis agresiv, precis și inspirat, chiar și înainte de accidentarea suferită de Rafa în setul al doilea.

Campionul iberic, numărul doi mondial şi principalul favorit al competiţiei de la antipozi, ratează astfel şansa de a-şi apăra coroana cucerită anul trecut la Australian Open.

Mackenzie McDonald, ocupantul locului 65 ATP, îl va înfrunta în turul următor pe câştigătorul meciului dintre japonezul Yoshihito Nishioka, număru 31 pe lista capilor de serie, şi cehul Dalibor Svrcina, venit din calificări.

Citeşte şi: Româncele pierd pe bandă rulantă! Sorana Cîrstea, eliminată de Putintseva de la AO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS