19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisUn set la zero, altul mai muncit! Sorana Cîrstea, victorie frumoasă la Adelaide

Un set la zero, altul mai muncit! Sorana Cîrstea, victorie frumoasă la Adelaide

Sorana Cîrstea a început anul perfect, impunându-se în primul tur la Adelaide, scor 6-0, 7-6(1) în fața elvețiencei Viktorija Golubic. În turul următor, Sorana va avea o misiune extrem de dificilă, urmând a o întâlni pe favorita unu a turneului, Ons Jabeur. Tunisianca clasată pe locul doi WTA a avut prim tur liber și o va întâlni pentru a 4-a oară în carieră pe jucătoarea din România.

Noua stagiune a fost începută în forță de sportiva noastră, care nu i-a dat vreo șansă lui Golubic. Primul set al disputei cu jucătoarea din Elveţia nu a avut istoric, pentru că Sorana a luat şase game-uri la rând şi s-a impus cu 6-0. În manșa secundă, Cîrstea și-a pierdut serviciul în debut, dar a revenit imediat, reușind rebreak la 0. S-a mers cap la cap până în tie-break, unde sportiva noastră nu i-a dat vreo șansă adversarei, cedând un singur punct. S-a terminat 6-0, 7-6(1) pentru Sori, care nu a comis vreo dublă greșeală și a salvat 6 din cele 7 șanse de break pe care i le-a oferit adversarei. 

Calificarea în optimi îi va aduce Soranei Cîrstea un cec în valoare de $11.145 și 55 de puncte în ierarhia WTA de simplu, notează Eurosport.

În optimile de finală de la Adelaide este calificată și Irina Begu, care a trecut ieri, în trei seturi, 3-6, 7-6 (7/5), 6-1, pe americanca Shelby Rogers. Reprezentanta ţării noastre o va avea ca adversară în turul următor pe câştigătoarea partidei dintre Karolina Pliskova (Cehia) şi Jelena Ostapenko (Letonia).

WTA Adelaide face parte din categoria WTA 500, se dispută în perioada 1-8 ianuarie pe hard, are premii totale în valoare de $826.837, iar campioana en-titre este Karolina Pliskova (în 2020).

Citeşte şi: Gabi Ruse îşi menţine invincibilitatea în 2023! Românca e în optimi la Auckland

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS