10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisGabi Ruse îşi menţine invincibilitatea în 2023! Românca e în optimi la Auckland

Gabi Ruse îşi menţine invincibilitatea în 2023! Românca e în optimi la Auckland

Gabriela Ruse continuă să joace la un nivel mare în startul anului, iar acest lucru se vede de la meci la meci. Sportiva noastră a reușit să se califice în optimile turneului WTA 250 de la Auckland, după ce a trecut în trei seturi, nu fără emoții, de Erin Routliffe (Noua Zeelandă – ocupanta locului 855 în ierarhia mondială), scor 6-2, 4-6, 6-4.

Venită din calificări, Gabi (locul 116 mondial) a avut parte de un început solid de meci, iar primul set i-a revenit meritat cu scorul de 6-2. Continuarea nu a fost însă una pe care Ruse şi-a dorit-o, pentru că a cedat manșa a doua cu 6-4, iar partida contra jucătoarei de pe locul 855 mondial avea să intre într-un set decisiv.

Gabi s-a desprins la 4-0 în setul final, iar lucrurile se îndreptau spre un set decisiv fără prea mari emoții, însă reprezentanta gazdelor nu a renunțat. De la 4-0, scorul s-a strâns până la 5-4 pentru Ruse, moment în care sportiva noastră a reușit să pună capăt meciului cu un break alb.

Pentru un loc în sferturi, Gabriela Ruse va avea de luptat cu învingătoarea partidei dintre Xiyu Wang (50 WTA și a cincea favorită) și Karolina Muchova (151 WTA).

Citeşte şi: Emma Răducanu, în optimi la Auckland după un meci greu cu Fruhvirtova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS