24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCarlos Alcaraz, în prima semifinală din carieră după victoria muncită cu Sinner

Carlos Alcaraz, în prima semifinală din carieră după victoria muncită cu Sinner

Carlos Alcaraz a obținut joi dimineață calificarea în semifinale la ultimul turneu de Grand Slam al anului, după ce a trecut de Jannik Sinner în 5 seturi, scor 3-6, 7-6 (7), 7-6 (0), 5-7, 3-6.

În setul inaugural, Carlos Alcaraz a fost de fiecare dată stăpân pe situație și, deși și-a cedat serviciul o dată, ibericul a returnat fantastic și a obținut trei break-uri pentru a câștiga destul de lejer manșa inaugurală. În schimb, italianul a preluat conducerea în setul secund și a obținut primul break-ul, dar nu a fost capabil să păstreze avantajul până la final, astfel că manșa a intrat în prelungiri. La tiebreak, Sinner a salvat o minge de set și s-a impus cu 9-7, pentru a egala situația la seturi.

Setul 3 a început echilibrat, fiecare sportiv câștigând pe propriul serviciu primele game-uri. Alcaraz a făcut primul break și s-a distanțat pe tabelă (2-4), dar Sinner a revenit rapid și, după 3 game-uri consecutive, a preluat conducerea.Setul a ajuns din nou în prelungiri, după ce sportivii au reușit câte un break. În tiebreak, italianul nu i-a dat nicio șansă lui Alcaraz, câștigând cu 7-0.

Revenire în stil de campion

În cel de-al patrulea set, Sinner a fost permanent la conducere. Spaniolul, cap de serie nr. 3, a reușit să egaleze abia la 5-5, după un break, iar apoi a preluat conducerea pe tabelă cu un game câștigat la 0. Italianul ar fi putut trimite încă o dată setul în prelungiri, dar a pierdut pe propriul serviciu, iar Alcaraz a egalat, ducând meciul în decisiv.

În setul 5, partida a continuat după scenariul obișnuit, cei doi sportivi trecând alternativ pe la conducere. Spaniolul a reușit să se desprindă, egalând la 3-3 și apoi, adjudecându-și ultimele 4 game-uri ale partidei, a câștigat meciul, calificându-se în prima semifinală de Grand Slam din carieră.

Citeşte şi: Tiafoe, în faţa celei mai mari performanţe din carieră! Americanul e în semifinale la US Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS