17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTiafoe, în faţa celei mai mari performanţe din carieră! Americanul e în semifinale la US Open

Tiafoe, în faţa celei mai mari performanţe din carieră! Americanul e în semifinale la US Open

Parcursul excelent al lui Frances Tiafoe la US Open 2022 continuă: după ce l-a eliminat pe Rafael Nadal, americanul l-a învins în trei seturi pe Andrey Rublev, scor 7-6(3), 7-6(0), 6-4 și s-a calificat în semifinalele Grand Slamului de la New York.

Chiar dacă meciul a fost unul echilibrat, Frances a fost mai atent în momentele importante și s-a impus în fața celui de-al nouălea favorit.

Pentru un loc în marea finală a competiției de la Flushing Meadows, Tiafoe (favorit 22) se va duela cu învingătorul partidei dintre Jannik Sinner (11) și Carlos Alcaraz (3). În cealaltă semifinală de la US Open, rusul Karen Khachanov (27) va da piept cu norvegianul Casper Ruud (5).

ATP, postare ciudată după victoria lui Tiafoe

Fanii tenisului nu au apreciat una dintre postările contului oficial ATP după calificarea lui Frances Tiafoe (24 de ani, locul 26 ATP) în semifinalele US Open.

După victoria americanului, contul oficial de Instagram al ATP, atptour, i-a dedicat o postare lui Tiafoe, în care menționează că acesta este „primul bărbat american negru care ajunge într-o semifinală de US Open după Arthur Ashe în 1972”. Postarea a generat un număr anormal de mare de comentarii, peste 400, majoritatea criticând felul în care a fost descris Tiafoe, „bărbat american negru”.

Printre cele mai apreciate comentarii se numără următoarele:

1. „Nu era necesar” 
2. „Bărbat negru????? Dacă Rublev ar fi câștigat, ce era? Bărbat roșu???” 
3. „Cui îi pasă de culoare?” 
4. „«Primul bărbat negru». Ce c***t?! Dacă vom continua să considerăm culoarea pielii ca o trăsătură distinctivă, nu vom face niciodată progres cu adevărat” 
5. „Nu-i pasă nimănui că e negru. Joacă bine acum, asta e tot ce contează” 
6. „De ce specificați culoarea? De ce nu spuneți că este cel mai tânăr american care ajunge în semifinale de la Roddick în
2006?” 
7. „Rasismul nu va dispărea dacă există postări precum aceasta” 
8. „Culoarea n-are nicio legătură”

Citeşte şi: Ana Maria Brânză aşteaptă craiovenii la „Promenada Inimilor”, în Parcul Romanescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS