25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIrina Begu a revenit nesperat în meciul cu Mertens şi e în turul doi la US Open

Irina Begu a revenit nesperat în meciul cu Mertens şi e în turul doi la US Open

Irina Begu s-a calificat cu emoții în turul al doilea de la US Open 2022, sportiva noastră trecând marți de a 32-a favorită a turneului de Grand Slam de la New York, Elise Mertens, cu scorul de 3-6, 6-2, 6-3.

Begu a revenit fantastic, după ce meciul părea că se îndreaptă spre o victorie clară a lui Mertens. Jucătoarea din Belgia conducea cu 6-3, 2-0, când Irina s-a trezit și a luat 6 game-uri la rând. Finalul ultimului set i-a aparținut tot româncei, care a câștigat în premieră cu Mertens.

Nervii tari pentru Irina

La 2-1 în primul set, Elise a făcut break nu a mai putut fi oprită, câștigând primul set cu 6-3, în 40 de minute. Irina a început și setul doi rău, serviciu pierdut și 0-2 pentru Mertens. Numai că Begu nu avea să renunțe. Sportiva din România a crescut nivelul de agresivitate și a revenit fabulos, de la 0-2 la 6-2, câștigând de 3 ori consecutiv pe serviciul adversarei. Și setul trei a oferit o revenire din partea Irinei. Begu a fost din nou condusă cu 0-2, apoi cu 1-3. Cu toate acestea, ea nu a renunțat, a jucat perfect pe propriul serviciu și a făcut două break-uri consecutive. A câștigat 5 game-uri la rând și implicit setul trei cu 6-3.

În runda următoare a competiției de la Flushing Meadows, Irina Begu o va întâlni pe chinezoaica Yue Yuan (142 WTA, jucătoare venită din calificări). Prin calificarea în turul al doilea de la US Open 2022, Begu și-a asigurat un premiu în valoare de 121.000 de dolari și 70 de puncte în clasamentul WTA.

Irina este a treia jucătoare din România care s-a calificat în turul doi, după Gabriela Ruse (o va întâlni pe Coco Gauff) și Sorana Cîrstea (duel cu Belinda Bencic). Simona Halep și Jaqueline Cristian au fost eliminate în runda inaugurală.

Citeşte şi: Sorana Cîrstea, mult mai bună decât Siegemund, merge în turul doi la US Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS