10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIrina Begu, victorie spectaculoasă cu Dodin şi calificare în sferturi la Palermo

Irina Begu, victorie spectaculoasă cu Dodin şi calificare în sferturi la Palermo

Irina Begu s-a calificat cu emoţii în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Palermo, dotat cu premii totale de 203.024 euro, după ce a dispus de franţuzoaica Oceane Dodin cu 1-6, 6-2, 6-4, într-un meci încheiat aproape de miezul nopţii (ora locală). Begu, a şasea favorită, s-a impus după două ore şi 4 minute de joc.

Românca a cedat fără drept de apel primul set (1-6), dar a revenit apoi în joc şi a dominat actul secund, pe care l-a câştigat cu 6-2, după patru ghemuri câştigate la rând. Setul decisiv a fost unul foarte echilibrat, iar la 3-3 Irina a reuşit să salveze patru mingi de break. Begu a câştigat cu 6-4, reuşind să se impună pe serviciul adversarei la ultimul ghem.

Irina Begu a realizat 7 aşi, dar a făcut şi 5 duble greşeli, Dodin având procentaje mai bune la punctele cu ambele servicii, precum şi un punctaj total mai bun (86-81).

Begu şi Dodin (25 ani, 78 WTA) s-au mai înfruntat până acum de două ori, fiecare având o victorie. Dodin s-a impus în 2019, în turul al doilea la Wimbledon, cu 6-3, 1-6, 8-6, iar Begu a câştigat anul acesta în primul tur la Australian Open, cu 2-6, 7-5, 6-3.

Irina Begu şi-a asigurat un cec de 5.000 de euro şi 60 de puncte WTA, următoarea adversară a româncei fiind învingătoarea dinrte kazaha Iulia Putinţeva, a doua favorită, şi franţuzoaica Diane Parry.

Citeşte şi: Novak Djokovic, interzis în Canada, la Rogers Cup

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS