34 C
Craiova
luni, 8 august, 2022
Știri de ultima orăSportTenisIrina Begu, victorie spectaculoasă cu Dodin şi calificare în sferturi la Palermo

Irina Begu, victorie spectaculoasă cu Dodin şi calificare în sferturi la Palermo

Irina Begu s-a calificat cu emoţii în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Palermo, dotat cu premii totale de 203.024 euro, după ce a dispus de franţuzoaica Oceane Dodin cu 1-6, 6-2, 6-4, într-un meci încheiat aproape de miezul nopţii (ora locală). Begu, a şasea favorită, s-a impus după două ore şi 4 minute de joc.

Românca a cedat fără drept de apel primul set (1-6), dar a revenit apoi în joc şi a dominat actul secund, pe care l-a câştigat cu 6-2, după patru ghemuri câştigate la rând. Setul decisiv a fost unul foarte echilibrat, iar la 3-3 Irina a reuşit să salveze patru mingi de break. Begu a câştigat cu 6-4, reuşind să se impună pe serviciul adversarei la ultimul ghem.

Irina Begu a realizat 7 aşi, dar a făcut şi 5 duble greşeli, Dodin având procentaje mai bune la punctele cu ambele servicii, precum şi un punctaj total mai bun (86-81).

Begu şi Dodin (25 ani, 78 WTA) s-au mai înfruntat până acum de două ori, fiecare având o victorie. Dodin s-a impus în 2019, în turul al doilea la Wimbledon, cu 6-3, 1-6, 8-6, iar Begu a câştigat anul acesta în primul tur la Australian Open, cu 2-6, 7-5, 6-3.

Irina Begu şi-a asigurat un cec de 5.000 de euro şi 60 de puncte WTA, următoarea adversară a româncei fiind învingătoarea dinrte kazaha Iulia Putinţeva, a doua favorită, şi franţuzoaica Diane Parry.

Citeşte şi: Novak Djokovic, interzis în Canada, la Rogers Cup

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS