10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep: „Simt că acesta este jocul meu, dar voi fi și mai bună!“

Simona Halep: „Simt că acesta este jocul meu, dar voi fi și mai bună!“

Simona Halep a făcut un meci uriaş cu Paula Badosa şi s-a calificat la pas în sferturile de la Wimbledon după 6-1, 6-2 în doar 59 de minute.

La finalul partidei cu sportiva iberică, Simona Halep a recunoscut că s-a simțit bine pe teren și că așteaptă cu nerăbdare următorul meci de la Wimbledon.

„Am făcut un meci bun. Badosa joacă foarte bine, este greu să o bați. Mi-a plăcut foarte mult să revin pe arena centrală, în fața acestor spectatori nemaipomeniți, care mereu mă susțin. E o plăcere! Nu m-am gândit că n-am pierdut niciun set. Sunt mulțumită de cum joc în turneu, în fiecare zi e mai bine. De abia aștept următorul meci, sper să joc la fel de bine precum în acest meci. Mi-a lipsit enorm Wimbledon, joc pentru prima dată în ultimii trei ani. A fost minunat să joc, am fost mai emoționată ieri decât astăzi (n.r. – luni). Arena centrală este extraordinară, încerc să joc cât mai bine aici.

Cred că munca este foarte importantă pentru a putea juca bine. Am muncit foarte mult în ultimele două, trei luni. Sunt foarte fericită cu tot ce am făcut. De aceea încep să joc din ce în ce mai bine. Am primit încrederea. Chiar simt că acesta este jocul meu. Mă împing să o fac cât mai mult posibil. Vreau să mă îmbunătățesc încă. Așa că aștept cu nerăbdare să lucrez mai mult și să o pot face mai bine. Înseamnă foarte mult că mă întorc în sferturi de finală după ce m-am chinuit atât de mult cu accidentările și cu încrederea în sine. Dar, așa cum am spus, muncesc din greu în fiecare zi. Simt că dacă fac asta, voi fi și mai bună. Sunt cu adevărat încrezătoare şi mă simt puternică fizic, dar şi psihic“, a declarat Simona Halep.

Halep: „Mă aștept la un sfert dur cu Anisimova“

Campioana noastră a vorbit puţin şi despre duelul care o aşteaptă cu Anisimova, în faza sferturilor de finală.

„Va fi un alt meci cu Anisimova faţă de cel de la Birmingham. Desigur, acel joc a fost grozav pentru mine, dar mă aștept la un sfert dur. Sunt aici să joc așa cum am făcut acum, să mă concentrez pe ce fac eu. Sunt sigură că pot juca din nou un tenis bun. Dar va fi o mare provocare. Sunt sferturi de finală la Wimbledon. Sunt pregătită pentru asta și aștept cu nerăbdare.

Nu este ușor să răspunzi atacurilor, pentru că iarba nu este o suprafață ușoară și trebuie să te conectezi cu adevărat cu ea. Trebuie să te obișnuiești. Mă simt stabilă pe picioare. Picioarele mele sunt destul de puternice pentru această suprafață. Îmi place pentru că cred că e teren iute. Este o suprafață bună pentru mine. Simt că jocul meu se potrivește pe iarbă“, a adăugat campioana de la Wimbledon din 2019.

Badosa: „O zi de uitat!“

Sportiva iberică a vorbit şi ea la finalul meciului despre duelul contra fostului lider WTA. Aceasta consideră că a avut o zi extrem de proastă şi că Simonei i-a intrat totul.

„Da, a fost un meci greu, o zi grea. Cred că e o zi de uitat. Nu am altceva de spus. Cred că totul a mers prost. A făcut un meci bun Simona. Dar vreau să vorbesc despre mine. Cred că nu a fost ziua mea. Am încercat. Am încercat, am făcut tot posibilul. Nu am fost destul de norocoasă. Da, o zi de uitat, așa cum am spus.

Am fost doar eu vinovată. Pur și simplu am lipsit de pe teren. În unele zile merge să dai pe linie. Și în unele zile îi iese adversarei totul, aşa cum s-a întâmplat şi de această dată. Da, cred că am ratat mult. De obicei nu îmi irosesc atât de multe mingi, așa că am fost chiar surprinsă. E trist pentru că, atunci când ajungi la a doua săptămână de Slam, mereu vrei să faci bine. Nu este cazul meu. Deci trebuie să accept realitatea“, a spus şi Badosa, pentru Eurosport.

„Maestră pe iarbă“

WTA a avut o reacție superbă după calificarea Simonei Halep în sferturi la Wimbledon: „Maestră pe iarbă! Simona Halep s-a simțit ca acasă pe Terenul Central și s-a calificat în al cincilea sfert de finală la Wimbledon, după 6-1, 6-2 cu a 4-a favorită, Paula Badosa”.

Organizatorii Grand Slam-ului londonez au fost impresionați la rândul lor de performanța româncei: „Speciala Simona! Campioana noastră din 2019 este în sferturile de finală”, au spus și britanicii .

Simona, o „stâncă impenetrabilă“

Presa din Spania a recunoscut că jucătoarea lor, Paula Badosa, a fost dominată de către Simona Halep, comparând-o pe jucătoarea din România cu o „stâncă impenetrabilă”.

„Jocul Simonei Halep a sufocat-o pe Paula Badosa. Este o jucătoare foarte stabilă, care ratează puțin și își crește intensitatea loviturilor pe măsură ce schimburile progresează până când câștigă punctul. Dacă adversarul său nu variază loviturile, este aproape întotdeauna o stâncă impenetrabilă, mai ales dacă, așa cum a fost cazul acum, este în formă. Iberica a încercat să o copleșească cu tenisul ei de atac, dar nu a reușit, cu excepția cazurilor rare”, a notat publicația spaniolă AS.

„Halep, la 30 de ani, și-a găsit stabilitatea după ce a început colaborarea cu experimentatul antrenor Patrick Mouratoglou. Antrenorul care i-a fost alături 10 ani Serenei Williams a făcut-o să creadă că poate câștiga din nou Wimbledon-ul. Acesta este visul jucătoarei născute în Constanța”, au scris și jurnaliștii de la Marca.

Citeşte şi: Simona Halep, joc demențial cu Badosa! Românca și-a surclasat adversara și e în sferturi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS