16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep, joc demențial cu Badosa! Românca și-a surclasat adversara și e în sferturi

Simona Halep, joc demențial cu Badosa! Românca și-a surclasat adversara și e în sferturi

Simona Halep ne face să visăm din nou la un trofeu de Mare Slam! Românca a acces în sferturile de finală de la Wimbledon după un meci perfect cu Paula Badosa, încheiat în două seturi, scor 6-1, 6-2. A fost jocul care ne-a demonstrat încă o dată valoarea campioanei de la All England Club din 2019, cea care se simte extraordinar pe iarba londoneză.

Startul de meci a fost unul incredibil pentru Simona Halep! Sportiva noastră a pierdut primul game, dar apoi a reușit nu mai puțin de patru consecutive, dintre care două break-uri. Cross-ul sportivei noastre a funcționat excelent, la fel și passing shot-ul, iar Badosa nu a mișcat până la jumătatea primului act. Mai mult de atât, Simona a servit în continuare mai mult decât excelent și a bifat și al treilea break, închizând actul cu 6-1.

În setul al doilea s-a jucat cu serviciul, în special în prima parte. Treptat s-a ajuns la 2-2, Halep a trecut în față apoi și a izbutit și break-ul decisiv. Badosa a jucat cu teamă, a ratat multe mingi ușoare, execuții chiar banale pentru nivelul la care se află, iar Simona a profitat din plin. A urmat un joc spectacol al sportivei din România, cu contre-pied, lunguri de linie, dar și scurte de efect. La 5-2, Badosa a și renunțat la meci, Simona și-a continuat jocul bun și a închis meciul în stil de mare campioană, cu un break.

Premiu substanţial pentru calificare

Simona Halep și-a asigurat un premiu de 359.600 de euro (374.798 de dolari) odată cu atingerea sferturilor de finală de la Wimbledon. Acesta este cel mai important cec câștigat de Simona în actualul sezon! Până la Wimbledon, Halep câștigase cei mai mulți bani la turneul de la Indian Wells, unde s-a oprit în semifinale: 6-7(6), 4-6 cu Iga Swiatek. Românca a fost recompensată de organizatorii americani cu 343.985 de dolari.

Dacă o va elimina și pe Amanda Anisimova (SUA, 25 WTA) și se va califica în semifinale la Wimbledon, Halep se va alege cu un premiu de 620.600 de euro. Învinsa din finală va pleca acasă cu 1,21 milioane de euro, iar marea campioană de la Wimbledon va încasa 2,32 milioane de euro. Fondul de premiere la Wimbledon 2022 este unul record, însă participanții nu primesc puncte

Citește și: Djokovic, din nou în sferturi la Wimbledon! van Rijthoven a luat doar un set

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS