22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisStartul perfect la Wimbledon! Sorana Cîrstea a muncit cu Krunic, dar e în turul al doilea

Startul perfect la Wimbledon! Sorana Cîrstea a muncit cu Krunic, dar e în turul al doilea

Sorana Cîrstea, ocupantă a locului 32 WTA și cap de serie numărul 26, s-a calificat în turul 2 la Wimbledon după ce a trecut de Aleksandra Krunic (107 WTA) în minimum de seturi cu scorul de 7-6 (5), 7-6 (1). A fost un meci extrem de disputat și, chiar dacă în anumite momente părea că victoria se îndreaptă facil spre Cîrstea, adversara sa și-a ridicat nivelul și a produs și mai mult suspans.

Startul setului inaugural a fost marcat de dezechilibru, însă Sorana părea că se îndreaptă către ajudecarea setului fără probleme, când conducea cu 4-1 și 5-2. Krunic a revenit în joc nesperat, a egalat și a trimis setul în tiebreak. Acolo, Sorana a fost mult mai concentrată, și-a adjudecat punctele cele mai importante și a trecut în față pe tabelă după 7-5.

Din fericire, Sorana și-a ridicat din nou nivelul în actul secund și nu i-a oferit sârboaicei șansa unui decisiv. Din cauza erorilor neforțate, n-a fost însă vorba despre un set doi câștigat facil. S-a ajuns după multă luptă tot în tiebreak, unde Sorana a cedat un singur punct.

În continuare, Sorana se va duela pentru un loc în turul al treilea cu învingătoarea meciului dintre Sharma (136 WTA, jucătoare venită din calificări) și Maria (103 WTA). Cel mai departe, Sorana Cîrstea a ajuns în turul 3 la Wimbledon, de 4 ori în carieră: 2009, 2012, 2017 și 2021.

Citește și: Halep: „Ar fi fost foarte frumos să deschid turneul de la Wimbledon, dar nu am șansa asta“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS