9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSportivii din Rusia şi Belarus au undă verde pentru US Open

Sportivii din Rusia şi Belarus au undă verde pentru US Open

Rușii și bielorușii nu vor lipsi de la ediția 2022 a turneului de mare șlem de la US Open, fixat pentru perioada 29 august – 11 septembrie. US Open 2022 (29 august – 11 septembrie) va alinia la start toți sportivii eligibili, indiferent de naționalitate, anunță organizatorii turneului de Mare Slem american. 

„Asociația Americană de Tenis le va permite sportivilor din Rusia și Belarus să concureze în ediția 2022 a Openului American, însă doar sub un steag neutru. Împreună cu celelalte turnee de mare șlem, ITF, ATP și WTA, Asociația Americană de Tenis – care deține și operează derularea US Open – a condamnat în trecut și continuă să condamne invazia neprovocată și nedreaptă a Ucrainei de către Rusia. 

Admitem că fiecare organizație trebuie să înfrunte circumstanțe unice, care le afectează deciziile. Având în vedere circumstanțele noastre, Asociația Americană de Tenis le va permite jucătorilor eligibili să participe la US Open 2022, indiferent de naționalitate”, se află scris în comunicatul de presă publicat de oficialii Openului American. 

Daniil Medvedev, Andrey Rublev, Aryna Sabalenka și Victoria Azarenka sunt doar câțiva dintre cei mai valoroși tenismeni ai Planetei care se vor bucura de această decizie luată de oficialii americani. 

Citeşte şi: Pe repede înainte! Sorana Cîrstea a defilat cu Krunic şi e în sferturi la Birmingham

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS