21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAna Bogdan, eliminată de Azarenka de la RG! Românca s-a ridicat la un nivel bun

Ana Bogdan, eliminată de Azarenka de la RG! Românca s-a ridicat la un nivel bun

Ana Bogdan a servit pentru calificarea în turul al doilea de la Roland Garros, dar Victoria Azarenka (dublă câștigătoare de Grand Slam și fostă lideră WTA) nu a renunțat la luptă și a obținut victoria după trei ore de joc. A fost 7-6 (7), 6-7 (1), 2-6 pentru sportiva bielorusă, care s-a impus la capătul unui meci extrem de disputat.  

Desfăşurarea primului set a fost incredibilă. De la 1-1, Azarenka a trecut în faţă pe tabelă cu două break-uri consecutive şi părea că s-a desprins decisiv. S-a făcut 5-2, iar sportiva din Belarus servea pentru set, doar că din acel moment jocul Anei Bogdan s-a schimbat radical. Treptat, Ana a luat minge după minge, aşi-a derutat adversara şi a restabilit egalitatea nesperat la cinci. S-a ajuns, în cele din urmă, în tiebreak, unde am avut parte de o nouă mega-surpriză.

Azarenka a pornit cu încredere, a făcut 2-0, dar Ana a luat următoarele trei puncte. Bielorusa a trecut în faţă imediat şi a ajuns chiar la 6-3 şi cu trei mingi de set. Bogdana a izbutit o nouă revenire de senzaţie, a profitat de căderea inexplicabilă a adversarei sale şi a întors soarta setului în favoarea sa. A fost 9-7 pentru jucătoarea noastră, care a obţinut un mare plus la moral înaintea actului secund.

După ploaie totul s-a năruit

În startul setului secund am avut parte de un nou episod similar cu cel din prima parte a meciului. Azarenka a preluat conducerea, a făcut break-ul şi s-a distanţat, dar Ana a revenit şi a restabilit egalitatea la 3-3. A urmat o pauză destul de mare, cauzată de ploaie, iar de la vestiare s-a revenit cu un plus de încredere în dreptul bielorusei. Profitând și de un joc mai ezitant al Anei, Azarenka s-a impus fără probleme, la 1, în tiebreak-ul actului secund.

„Decisivul” a început și s-a terminat prost pentru Ana Bogdan. Sportiva noastră a pierdut primul game, chiar pe propriul serviciu, și nu a mai putut reveni în meci. Astfel, după 3 ore de joc, Victoria Azarenka a obținut calificarea în turul 2 de la Roland Garros.

Pentru prezența în primul tur de la Roland Garros, Ana Bogdan va primi un cec în valoare de 62.000 de euro şi 10 puncte în clasamentul WTA.

În runda următoare, Victoria Azarenka o va întâlni pe Andrea Petkovic (Germania, 65 WTA).

Citește și: „Ici c’est Parry“! Krejcikova, campioana de la RG 2021, eliminată încă din turul 1

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS