16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisHoria Tecău a ales înlocuitoarea Simonei Halep în echipa de FedCup

Horia Tecău a ales înlocuitoarea Simonei Halep în echipa de FedCup

Horia Tecău a înlocuit-o pe Simona Halep din echipa de FedCup a României (actuala Billie Jean King Cup), fosta lideră mondială acuzând o accidentare care o va împiedica să joace contra Poloniei. Astfel, Horia Tecău a selecționat-o pe Raluca Olaru.

Horia Tecău se va baza la meciul cu Polonia pe Gabriela Ruse (57 WTA), Irina Begu (70 WTA), Monica Niculescu (307 WTA simplu și 42 WTA dublu) și Raluca Olaru (39 WTA dublu).

Confruntarea dintre Polonia și România va avea loc în zilele de 15 și 16 aprilie 2022, la Radomskie Centrum Sportu din Radom.

Echipa învingătoare se va califica la turneul final 2022 al competiției, acolo unde se vor afla cele mai bune 12 echipe naționale din tenisul mondial.

Înainte de Horia Tecău, Monica Niculescu a fost căpitan al echipei României de Billie Jean King Cup la întâlnirea cu Italia, pierdută în aprilie 2021, scor 1-3, la Cluj-Napoca.

În acest moment, România se află pe locul 11 în clasamentul mondial, cu 747.77 puncte. Cel mai bun rezultat al României în competiție a fost calificarea în semifinale: edițiile din 1973 și 2019.

Citeşte şi: Ana Bogdan s-a „distrat“ cu Vekic, în primul tur de la Marbella

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS