16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisJaqueline Cristian, victoria carierei în faţa Rybakinei la Doha

Jaqueline Cristian, victoria carierei în faţa Rybakinei la Doha

Jaqueline Cristian (71 WTA) este singura reprezentantă a României care a reușit să câștige luni la turneul WTA 1000 de la Doha, scor 6-4, 6-3 cu Elena Rybakina (Kazahstan, 20 WTA). Jaqueline a profitat din plin de marea șansă care i s-a ivit: ea a beneficiat de retragerea Marketei Vondrousova, fiind acceptată pe tabloul principal de la Doha ca lucky loser.

Jaqueline a intrat pe teren fără presiune și a jucat cel mai bun tenis al ei, eliminând-o pe Elena Rybakina, a 11-a favorită a competiției. Este prima victorie reușită de „Contesa Dracula” în fața unei jucătoare din Top 20 WTA.

Românca antrenată de francezul Thomas Drouet și-a asigurat un premiu de 15.080 de dolari, iar pentru un loc în optimi se va duela cu Daria Kasatkina (Rusia, 28 WTA), cea care a trecut de Ajla Tomljanovic (Australia, 38 WTA) cu 6-4, 6-7(4), 6-2. 

Atât din România…

Celelalte trei jucătoare din România care au intrat pe teren luni au pierdut dezamăgitor: Simona Halep (27 WTA) a fost eliminată de Caroline Garcia (Franța, 76 WTA), scor 4-6, 3-6 în runda inaugurală, Irina Begu (55 WTA) a pierdut la Petra Kvitova (Cehia, 21 WTA), 3-6, 1-6 tot în primul tur, iar Sorana Cîrstea a fost răpusă de Garbine Muguruza cu 6-7(4), 1-6, în manșa secundă.

Sorana nu doar că rămâne fără victorie în fața ibericei, fostă ocupantă a locului 1 mondial și dublă campioană de Grand Slam, dar Cîrstea nu i-a luat nici măcar un set Garbinei Muguruza în întreaga carieră: 6-2, 6-3 în optimi la Australian Open 2017, 6-2, 6-2 în turul trei la Wimbledon 2017, 6-0, 6-4 în optimi la Doha 2018 și 6-3, 6-2 în primul tur la Berlin 2021 au fost celelalte partide dintre Muguruza și Cîrstea.

Sorana Cîrstea a avut un avantaj important în primul set al întâlnirii cu Garbine Muguruza, conducând cu scorul de 4-2! Campioana din Spania și-a luat însă break-ul înapoi și a trimis actul ianugural într-un tie-break în care a fost mai agresivă decât românca. Sportiva din Târgoviște a cedat inițiativa și în setul secund nu i-a mai pus probleme Muguruzei.

Pur şi simplu fără nicio şansă

Simona Halep și Irina Begu au avut aceeași soartă la turneul de la Doha! Begu a pierdut și ea, fără drept de apel, în fața Petrei Kvitova (Cehia, 21 WTA), scor 3-6, 1-6, după ce Simona nu a mişcat în faţa Carolinei Garcia.

Kvitova și-a luat revanșa în fața lui Begu, după ce românca a învins-o clar pe dubla campioană de la Wimbledon în urmă cu două săptămâni, 6-4, 6-0, în optimi la Sankt Petersburg.

Meciul dintre Begu și Kvitova a durat doar 56 de minute, fiind controlat de la un capăt la celălalt de sportiva din Cehia. Petra Kvitova, fostă ocupantă a locului 2 mondial, o conduce acum pe Irina Begu cu 6-1 în meciurile directe. Begu și Halep se consolează cu un cec de 10.820 de dolari după eliminarea de la Doha.

Citeşte şi: Simona Halep, de nerecunoscut! Românca, fără nicio şansă cu Caroline Garcia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS