9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAn de vis pentru Sorana Cîrstea! Românca a urcat în Top 30 WTA după victoria cu Vondrousova

An de vis pentru Sorana Cîrstea! Românca a urcat în Top 30 WTA după victoria cu Vondrousova

Anul 2022 va fi, cu siguranță, unul de neuitat pentru Sorana Cîrstea! După performanța de la Australian Open (n.r. – optimi de finală), sportiva noastră a reușit, astăzi, să obțină victoria care să o propulseze în primele 30 de jucătoare ale lumii. „Sori“ continuă să facă spectacol în circuitul de tenis feminin, iar în primul tur de la Sankt Petersburg (Rusia) a eliminat o adversară redutabilă, pe Marketa Vondrousova (Cehia, 38 WTA), scor 7-5, 3-6, 6-4.

După un prim set câștigat la mare luptă de „Sori”, Marketa Vondrousova și-a ridicat nivelul și s-a impus în manșa secundă! Cîrstea a servit însă mult mai solid în decisiv, nu i-a lăsat niciun break cehoaicei și a încheiat conturile cu aceasta după două ore și 28 de minute de luptă: 7-5, 3-6, 6-4!

Cîrstea și-a luat astfel revanșa, după ce Vondrousova o învinsese în precedentul meci direct, 6-2, 6-4 în turul trei la Australian Open 2021. Pe lângă cecul în valoare de 9.500 de dolari pe care îl primește după acest succes, „Sori” a luat și 55 de puncte WTA, care o ajută, astfel, pe româncă să urce o poziție în ierarhia mondială.

Cîrstea a acumulat 1.666 de puncte în clasament și a devansat-o pe Veronika Kudermetova (1.655 de puncte), rusoaica pierzând în primul tur la Sankt Petersburg: 2-6, 6-4, 6-7(5) cu Belinda Bencic (Elveția, 24 WTA).

Simona Halep și Sorana Cîrstea sunt despărțite de 8 locuri în acest moment, Simo aflându-se pe 22 WTA! Halep are un avans de 451 de puncte, dar este nevoită să apere nu mai puțin de 500 de puncte la turneul de la Dubai (14 – 26 februarie)! Astfel, Simona riscă să piardă statutul de „rachetă” numărul 1 a României în fața Soranei, chiar săptămâna viitoare.

Jaqueline, victorie frumoasă în primul tur

Sorana Cîrstea este a doua jucătoare din România care merge în optimi la Sankt Petersburg, după ce Jaqueline Cristian (58 WTA) a reușit de asemenea victorie importantă la debutul în Rusia: 7-6(3), 6-4 cu Bernarda Pera (100 WTA).

Pentru un loc în sferturile de finală de la Sankt Petersburg, Sorana Cîrstea se va duela cu a doua favorită a competiției, Anett Kontaveit (Estonia, 9 WTA), în timp ce Jaqueline Cristian va da piept cu Aliaksandra Sasnovich (Belarus, 71 WTA).

Citește și: Victorie frumoasă la Sankt Petersburg! Jaqueline Cristian merge în optimi în Rusia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS