11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisNadal, primul finalist la AO! Medvedev sau Tsitsipas luptă pentru un loc în ultimul act

Nadal, primul finalist la AO! Medvedev sau Tsitsipas luptă pentru un loc în ultimul act

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 5 mondial, s-a calificat, vineri, la Melbourne, pentru a şasea oară în finala turneului Australian Open. Ibericul l-a învins clar în penultimul act pe italianul Matteo Berrettini (7 ATP), cu 6-3, 6-2, 3-6, 6-3.

Nadal (35 ani), campion la Melbourne în 2009 şi finalist în 2012, 2014, 2017 şi 2019, va încerca să devină primul jucător care îşi trece în palmares 21 de titluri de Mare Slem la simplu. În prezent, el este la egalitate (20 de titluri) cu elveţianul Roger Federer şi cu sârbul Novak Djokovic.

Meciul din Rod Laver Arena s-a desfăşurat cu acoperişul tras, din cauza ploii torenţiale de la Melbourne, încheindu-se cu victoria ibericului după aproape trei ore (2 h 55 min). Nadal a fost mai bun cu serviciul al doilea şi a făcut mai puţine erori neforţate decât adversarul său, 19-39. Berrettini rămâne, astfel, cu o singură finală de Mare Slem în carieră, pierdută în 2021 la Wimbledon în faţa lui Novak Djokovic.

Singurul meci anterior dintre Nadal şi Berrettini a avut loc în 2019, la US Open, spaniolul câştigând în semifinale cu 7-6 (6), 6-4, 6-1.

În finala de la Melbourne, Nadal îl va înfrunta pe câştigătorul dintre rusul Daniil Medvedev, numărul doi mondial şi campionul en titre de la US Open, şi grecul Stefanos Tsitsipas (4 ATP).

Nadal: „Singurul lucru care contează acum e Australian Open“

Nadal a arătat excelent în semifinala cu Berrettini. A jucat aproape perfect în primele două seturi, pentru ca în setul 3 italianul să evolueze magnific. Totuși, Rafa s-a adunat și a ridicat din nou nivelul în setul 4, calificându-se în ultimul act de la Melbourne.

La finalul partidei cu Berrettini, Nadal a analizat chiar pe teren partida și a ținut să își felicite adversarul pentru turneul excelent făcut.

„Am început meciul jucând foarte bine. Au fost două dintre cele mai bune seturi de multă vreme. Știu cât de bun e Matteo, un jucător foarte periculos. A jucat foarte bine în setul 3, a avut câteva lovituri incredibile. Am suferit, am luptat și iată că sunt în finală. Înseamnă enorm pentru mine, mai ales că Matteo e un jucător care evoluează din ce în ce mai bine. Îi urez mult succes, are un viitor grozav în față.

În ziua de după meciul cu Shapovalov m-am simțit mult mai bine decât credeam că mă voi simți, am fost suprins. Am făcut câteva exerciții, un antrenament scurt. Ieri m-am antrenat o oră și jumătate, cred că am avut noroc că am avut o pauză de 2 zile. Pentru mine singurul lucru care contează acum e Australian Open, nu recordurile. Am fost aproape de alte două ori să câștig la Melbourne, nu m-am gândit că voi mai ajunge aici. Sper să fac tot ce depinde de mine să câștig, duminică“, a spus Nadal, citat de Eurosport.

Citește și: Iga Swiatek, spulberată în semifinalele AO! Barty – Collins, marea finală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS