14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisÎncă un duel cu Halep ratat! Emma Răducanu, învinsă la mare luptă de Kovinic

Încă un duel cu Halep ratat! Emma Răducanu, învinsă la mare luptă de Kovinic

A ratat deja întâlnirea la câteva turnee, iar lumea tenisului aștepta ca lucrurile să stea altfel la Melbourne. Emma Răducanu și Simona Halep nu se vor duela nici la Australian Open, campioana de la US Open fiind învinsă în turul al doilea de Danka Kovinic (Muntenegru, 98 WTA), scor 6-4, 4-6, 6-3, după două ore și 37 de minute de joc.

Emma a început meciul cu Danka Kovinic „ca din tun” și s-a distanțat rapid la 3-0, dar de acolo a scăzut nivelul. Emma a solicitat time-out medical la 3-2 în favoarea sa, iar din acel moment lucrurile s-au complicat. În primul set, campioana de la US Open a mai câștigat un singur game (4-6).

Emma Răducanu a început foarte bine și setul 2, a ajuns la 2-0 și apoi la 4-2, moment în care fluctuațiile din jocul său au ieșit din nou la suprafață. Egalată la patru, Emma a schimbat tactica, a încercat lovituri mai curajoase și a etalat un tenis mai agresiv, cu care a dus meciul în decisiv.

Decisivul a început echilibrat, dar jucătoarea din Muntenegru a intrat, treptat, în control. Emma a reușit un break la un moment dat, s-a apropiat la un singur game (2-3), dar de acolo nu și-a mai găsit ritmul. Kovinic a făcut 5-2, Emma a avut o tresărire de orgoliu și a câștigat pe propriul serviciu, dar la 5-3 jucătoarea din Muntenegru a închis jocul.

Pentru prezența în turul al doilea, Emma Răducanu va primi 97.210 euro şi 70 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

Citeşte şi: Djokovic dă în judecată statul australian și cere o sumă uriaşă drept despăgubire

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS