14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSă vină trofeul! Halep a spulberat-o pe Zheng și va juca în marea finală de la Melbourne

Să vină trofeul! Halep a spulberat-o pe Zheng și va juca în marea finală de la Melbourne

Simona Halep (România, 20 WTA) s-a calificaten fanfare în finala turneului WTA 250 de la Melbourne, după ce s-a impus sâmbătă dimineață fără emoții în fața chinezoaicei Qinwen Zheng (126 WTA), scor 6-3 6-2. Românca și-a ținut la respect adversara și s-a calificat în finala cu numărul 41 a carierei.

Românca a început cu break semifinala cu Zheng (19 ani, 126 WTA) şi a încheiat-o tot contra serviciului, impunându-se cu 6-3 în primul set. Halep a reuşit două break-uri şi în actul secund, pe care şi l-a adjudecat cu 6-2.

Simona a servit mult mai bine ca în sfertul de finală cu Viktorija Golubic, salvând toate cele cinci mingi de break create de adversară. Ea a avut procente bune de reuşită la ambele servicii (72,7%, respectiv 66,7%). Zheng a avut 5 aşi, 5 duble greşeli, 14 mingi direct câştigătoare, dar şi 44 de erori neforţate. Halep a încheiat cu 9 winners şi cu 22 de erori neprovocate.

Românca şi-a asigurat astfel un cec de 18.037 de dolari şi 180 de puncte WTA.

E frumos să fiu din nou în finala unui turneu WTA! Sunt fericită că am început bine anul, pentru că sezonul trecut a fost greu pentru mine. Serviciul m-a ajutat mai mult astăzi, după ce ieri am disputat un meci teribil (n.r. – 6-2, 5-7, 6-4 cu Golubic). Mi-am relaxat brațul mai mult. Lecția pe care am învățat-o anul trecut e că iubesc tenisul, iar acum mă bucur de fiecare meci jucat”, a declarat Simona.

Kudermetova nu-i Osaka!

Veronika Kudermetova (Rusia, 31 WTA) este adversara Simonei din ultimul act, după ce Naomi Osaka (Japonia, 13 WTA) s-a retras înaintea semifinalei cu rusoaica. Simona s-a impus în ambele sale dueluri anterioare cu Kudermetova (24 ani, 31 WTA), ambele desfăşurate în 2021, cu 6-1, 6-1 în turul al treilea la Australian Open şi cu 6-1, 7-6 (4) în optimi la Moscova. Ele s-au întâlnit de două ori şi la dublu, victoria revenind rusoaicei de fiecare dată.

Dacă se va impune și în finală, Simo va încasa un premiu de 31.000 de dolari și 280 de puncte WTA.

Revenire în Top 15 WTA

Revenirea în Top 10 WTA este principalul obiectiv al Simonei Halep în 2022, iar jucătoarea noastră pare hotărâtă să își atingă scopul cât mai repede! Halep a urcat cinci poziții în ierarhia mondială, până pe 15 WTA, după ce a trecut și de Qinwen Zheng. Emma Răducanu (Marea Britanie, 18 WTA), Angelique Kerber (Germania, 17 WTA) și Elina Svitolina (Ucraina, 16 WTA) au fost întrecute de Simona.

Simona Halep se va poziționa înaintea celor trei rivale în noul clasament care va fi dat publicității luni! Indiferent dacă va câștiga sau nu tiltul de la Melbourne, Simona va rămâne pe poziția 15 WTA. Simona a fost lider WTA în sezoanele 2017 și 2018, atunci când a bifat cele mai importante performanțe ale carierei. Constănțeanca a părăsit însă elita tenisului feminin în 2021, după ce a suferit mai multe accidentări.

În acest moment, locul 1 în ierarhia tenisului feminin este ocupat de australianca Ashleigh Barty. Podiumul este completat de Aryna Sabalenka (Belarus, 2 WTA) și Garbine Muguruza (Spania, 3 WTA).

Citește și: Probleme peste probleme în Australia! Alți trei sportivi au scutire de la vaccinare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS