14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSemifinală de vis la Linz! Halep - Cristian, duelul 100% românesc pentru marea finală

Semifinală de vis la Linz! Halep – Cristian, duelul 100% românesc pentru marea finală

Vom avea cu siguranţă o jucătoare din România în finala turneului WTA 250 de la Linz (Austria), după ce Simona Halep a aflat că se va duela cu Jaqueline Cristian în penultimul act al competiției! Semifinala de vis dintre Halep și Cristian este programată joi, după ora 21.00.

Jaqueline Cristian (100 WTA) a reușit o surpriză frumosă în sferturi la Linz! Jaqueline s-a calificat în careul de ași după ce a eliminat-o pe a patra favorită, Veronika Kudermetova (Rusia, 32 WTA), scor 6-3, 7-6(5). Astfel, Simona Halep se va lupta cu Jaqueline Cristian pentru un loc în finala turneului de la Linz, dar și pentru un cec în valoare de 13.224 de dolari.

Dacă această semifinală este 100% românească, în cealaltă semifinală se vor duela două americance, Alison Riske (73 WTA) și Danielle Collins (29 WTA).

Simona Halep și Jaqueline Cristian se vor duela pentru a doua oară în ultimele trei săptămâni, după ce s-au mai confruntat și la Transylvania Open, în sferturi! Simona s-a impus fără emoții la Cluj-Napoca, scor 6-1, 6-1! Jaqueline a profitat de o șansă incredibilă la Linz, intrând pe tabloul principal la lucky loser, după retragerea Soranei Cîrstea. Cristian pierduse în finala calificărilor, 7-5, 4-6, 1-6 cu Lesia Tsurenko (Ucraina, 132 WTA).

O „norocoasă câștigătoare

Jaqueline Cristian a afirmat, după calificarea în semifinalele turneului de la Linz, ca se simte mai degrabă o „norocoasă câștigătoare”.

„Sunt foarte fericită de ceea ce s-a întâmplat în această săptămână. Simt că sunt cu adevărat o norocoasă câştigătoare, nu o pierzătoare. Am pierdut în calificări, aşa că nu am avut multe aşteptări, dar iată unde sunt!

Eu o ştiu pe ea (n.r. Veronika Kudermetova), a fost o luptă bună, am ştiut cum să joc, doar m-am bucurat că sunt aici şi nu acasă. Abia aştept (n.r. să joace împotriva Simonei Halep), o să fie un meci bun. Le mulţumesc suporterilor. (n.r. în limba română) Vă mulţumesc că aţi venit şi vă aştept şi mâine. Le simt energia”, a punctat Jaqueline Cristian, la interviul de pe teren.

Citeşte şi: Se întrevede un nou trofeu! Simona Halep, victorie fantastică cu Paolini în sferturi la Linz

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS