22.3 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSe întrevede un nou trofeu! Simona Halep, victorie fantastică cu Paolini în sferturi la Linz

Se întrevede un nou trofeu! Simona Halep, victorie fantastică cu Paolini în sferturi la Linz

Simona Halep și Jasmine Paolini s-au întâlnit în această seară în sferturile de finală ale turneului de 250 de puncte de la Linz. Sportiva noastră s-a calificat în semifinale, revenind superb în meci și impunându-se în trei seturi cu scorul de 4-6, 7-5, 6-0. Partida a durat două ore și 14 minute de joc.

Meciul a început, practic, cu un break reușit de Paolini, care s-a și distanțat la 3-0. A urmat o perioadă în care ambele sportive și-au făcut serviciul, asta până la scorul de 5-3, când Simona a izbutit break-ul și a sperat că intră în set. Doar că Paolini a forțat exact când trebuia, a luat rebeak-ul și implicit setul cu 6-4. În actul secund, în primele cinci game-uri am avut parte de patru break-uri, câte două de fiecare parte. Inconstanța la serviciu a făcut ca cele două tenismene să aibă fluctuație în joc, dar să rămână, totuși, aproape una de alta pe tabelă. În cele din urmă s-a restabilit egalitatea la trei, iar la scorul de 5-5 Halep a reușit un break alb, de această dată decisiv. A urmat un serviciu foarte bun, iar sportiva noastră a trimis meciul în decisiv.

Valoarea și-a spus cuvântul

În setul al treilea a existat o singură jucătoare pe teren, și anume Simona Halep. Campioana din 2019 de la Wimbledon a dominat copios jocul, având și un avantaj moral după câștigarea actului secund, și nu i-a dat nicio șansă adversarei. Treptat, „Simo“ a luat game după game, fie pe propriul servici, fie pe serva adversă, iar la final a închis meciul cu un neverosimil 6-0.

Simona (22 WTA) și Jasmine (51 WTA) s-au mai întâlnit o singură dată, pe zgura de la Roma, în 2020. Câștig de cauză a avut sportiva noastră, scor 6-3, 6-4.

În semifinale, Simona Halep va da peste învingătoartea partidei din Jaqueline Cristian (100 WTA) și Veronika Kudermetova (32 WTA, favorită 4).

Calificarea în semifinale îi aduce Simonei un cec în valoare de 8.144 de euro şi 110 puncte în clasamentul WTA.

Citește și: Mihaela Buzărnescu s-a oprit în sferturile probei de dublu de la Linz

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS