10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisEmma Răducanu: „Dacă cineva mi-ar fi spus că o să câștig, nu aș fi crezut“

Emma Răducanu: „Dacă cineva mi-ar fi spus că o să câștig, nu aș fi crezut“

Titlul de la US Open este un vis devenit realitate pentru sportiva britanică! Chiar și după triumf, Emma Răducanu tot nu a putut conștientiza ceea ce a realizat și a declarat că tot ce i se întâmplă este de-a dreptul incredibil.

„Încă de la început am știut că va fi un meci extrem de dificil fiindcă Leylah este un talent incredibil care a reușit niște performanțe impresionante săptămâna aceasta. Știam că trebuie să mă concentrez cât de mult pot și au fost niște bătălii bune. Eu sunt mândră de cum am reușit să fiu acolo și să duc totul la bun sfârșit. E ca un vis. Ai viziuni cu tine ieșind din cutie și sărbătorind cu toată lumea. Și acum asta chiar mi s-a întâmplat. Sunt foarte recunoscătoare pentru echipa mea pe care o am aici cu mine și echipa mea de acasă și pentru fiecare persoană care m-a susținut în această călătorie.

Dacă cineva mi-ar fi spus că o să câștig, nu cred că aș fi crezut. La început venisem fresh de la examene, am avut trei săptămâni de exersat. Am construit fiecare meci, fiecare câștig, am o experiență incredibilă. În a doua săptămână nu-mi venea să cred ce mi se întâmpla. Îmi era foame, munceam din greu, nu prea aveam timp liber. Și apoi în ziua cea mare, cu fiecare meci construiam încredere și totul a venit la mine în ziua cea mare, acumularea de tot ce am învățat în ultimele săptămâni”, a spus Emma, la finalul jocului.

Mesaje emoționante de la Regina Marii Britanii și de la Premier

Virginia Wade este ultima jucătoare de tenis din Marera Britanie care s-a impus la US Open. În miez de noapte, imediat după încheierea finalei Regina Marii Britanii a emis un comunicat în care o felicită pentru rezultat. „O realizare remarcabilă la o vârstă atât de fragedă, o dovadă a muncii și dedicării tale. Nu mă îndoiesc de faptul că performanța dvs. remarcabilă, dar și cea a adversarei dvs, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generație de jucători de tenis”.

De asemenea, Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a scris pe Twitter: „Ce meci senzațional! Felicitări uriașe pentru Emma Raducanu! Ai arătat abilitate extraordinară, echilibru și curaj și suntem cu toții extrem de mândri de tine!”

Emma Răducanu, lăudată de marii campioni

S-a născut o stea! Emma Raducanu face istorie și e abia la început”, a comentat legenda tenisului Martina Navratilova.

Fostul numărul unu britanic, Greg Rusedski, s-a declarat convins că Emma „va câștiga mai multe Grand Slam-uri! Nu e un fulger sau un basm, joacă tenis de Top 5. Avem în față un viitor număr unu mondial!”

„A venit din Canada, la vârsta de doi ani, născută dintr-un tată român și o mamă chinezoaică, cât de norocoși suntem să putem spune că e una de-a noastră”, a scris BBC.

Anterior, Emma a dezvăluit pentru presa britanică faptul că vorbește dialectul mandarin al limbii chineze, dar știe doar câteva cuvinte în limba română.

Citește și: Emma Răducanu și povestea fantastică de la US Open! Britanica, campioană la 18 ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS