15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisEmma Răducanu și povestea fantastică de la US Open! Britanica, campioană la 18 ani

Emma Răducanu și povestea fantastică de la US Open! Britanica, campioană la 18 ani

Emma Răducanu e noua campioană de la US Open! Britanica de origine română a scris istorie în tenis, după ce a cucerit Grand Slam-ul american fără să piardă set și venind din calificări! Așa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria sportului alb! Emma a jucat magistral și în noaptea de sâmbătă sprea duminică, în fața canadiencei Leylah Fernandez, pe care a răpus-o după două ore de luptă, scor 6-4, 6-3!

A fost o finală a curajului, în care cele două combatante nu au arătat niciun moment vârsta pe care o aveau. Fiecare punct, fiecare game și fiecare set s-au disputat cu mingi rapide, incisive, încărcate mental.

Emma Răducanu a bifat primul break în al doilea game al partidei, dar s-a văzut imediat egalată. Leylah Fernandez a părut de multe ori reactivă, dar s-a folosit de forehand-ul foarte puternic pentru a echilibra balanța. Setul s-a „rupt” în prelungiri, la 5-4, când Fernandez nu a rezistat sub rafalele britanicei, iar Emma a închis, 6-4.

Întoarceri spectaculoase de scor în setul secund

Atunci când Emma a părut că se desprinde decisiv, bifând câteva mingi de break rapid în setul 2, Leylah Fernandez a avut o reacție de orgoliu. Și-a apărat serviciul și a replicat cu break. Apoi, lucrurile au luat-o la vale, cu Emma dezlănțuită. 4 break-uri consecutive și două mingi de meci refuzate mai târziu, Leylah și-a obligat adversara să servească pentru turneu.

A urmat un game incredibil. Leylah a obținut minge de break, la 5-3, dar Emma a alunecat și și-a zgâriat genunchiul, fiind nevoie de un time-out medical și de intervenția medicului. Britanica a revenit, și-a apărat cu încăpățânare punctele și serviciul și a reușit imposibilul: a câștigat US Open! 

Răducanu este noua stea a tenisului feminin, iar britanica născută din tată român și mamă asiatică a dat o lovitură de proporții, asigurându-și un cec în valoare de 2,5 milioane de dolari grație triumfului de la US Open! De asemenea, Emma face un salt spectaculos în clasamentul mondial, de pe locul 150 WTA, până pe poziția 23 WTA.

Citește și: SCM Craiova păstrează contactul cu primele locuri! Debut perfect în fața propriilor fani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS