12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisDjokovic şi Zverev, victorii convingătoare în optimile de la Flushing Meadows

Djokovic şi Zverev, victorii convingătoare în optimile de la Flushing Meadows

Novak Djokovic, numărul unu mondial, aflat în cursa pentru câştigarea celui de-al patrulea său titlu consecutiv de Mare Slem şi al 21-lea din carieră, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului US Open. Acesta l-a învins în patru seturi, scor 1-6, 6-3, 6-2, 6-2, pe americanul Jenson Brooksby.

Brooksby (20 ani, locul 99 ATP), cel mai tânăr jucător american care a atins turul al patrulea la US Open, după Andy Roddick în 2002, i-a pus mari probleme lui Djokovic în debutul întâlnirii. Americanul a reuşit să câştige fără drept de apel primul set (1-6), după doar 29 de minute de joc.

Sârbul, principalul favorit al competiţiei, a reuşit să treacă, însă, peste acest şoc şi s-a impus în următoarele trei seturi, asigurându-şi prezenţa în sferturi, unde îl va înfrunta pe italianul Matteo Berrettini, într-o reeditare a finalei de la Wimbledon.

Germanul Alexander Zverev, campionul olimpic de la Tokyo, a trecut la rândul său de optimile de finală, după o victorie în trei seturi, scor 6-4, 6-4, 7-6 (9/7), în faţa italianului Jannik Sinner. În turul următor, Zverev îl va avea da adversar pe sud-africanul Lloyd Harris, care a reuşit să-l elimine în patru seturi, scor 6-7 (6/8), 6-4, 6-1, 6-3, pe americanul Reilly Opelka.

Zverev, care a obţinut cu această ocazie a 15-a sa victorie consecutivă, speră să devină primul jucător, după britanicul Andy Murray în 2012, care câştigă medalia olimpică de aur şi trofeul la US Open în acelaşi an.

Citeşte şi: Bianca Andreescu a pierdut dramatic calificarea în sferturile US Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS