16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisBianca Andreescu a pierdut dramatic calificarea în sferturile US Open

Bianca Andreescu a pierdut dramatic calificarea în sferturile US Open

Bianca Andreescu a fost eliminată de la US Open după un adevărat thrilller cu Maria Sakkari. Sportiva care reprezintă Canada a fost la două puncte distanță de victorie în tiebreak-ul setului al doilea, dar s-a văzut învinsă după o partidă maraton, încheiată târziu în noapte la New York. A fost 6-7(2), 7-6(6), 6-3 pentru Sakkari, sportiva din Grecia obținând calificarea în sferturile de la US Open.

Bianca a câștigat primul set (7-6), apoi l-a cedat pe al doilea tot în tiebreak (8-6). Sportiva cu origini românești a fost la un moment dat la doar două puncte distanță de victorie (6-6), dar a cedat până la urmă manșa. Problemele fizice nu au ocolit-o pe Andreescu în decisiv, ea având dureri la coapsă. Cu evidente probleme în deplasare, Bianca a cedat ușor inițiativa în anumite momente, iar Sakkari a profitat și s-a impus.

Meciul maraton de trei ore și 29 de minute s-a încheiat după ora două dimineața la New York (mai precis 02:15).

Emma Răducanu, senzaţia momentului

A impresionat la Wimbledon, dar la US Open a reușit să atingă cea mai bună performanță de la un Grand Slam. Emma Răducanu este în sferturi la Flushing Meadows, iar la finalul partidei de pe Arthur Ashe, cu Shelby Rogers, a declarat că este surprinsă de ceea ce a reușit până acum la New York. Emma a învins-o cu 6-2, 6-1 pe sportiva americană, după un meci în care nu i-a acordat nicio şansă.

„Shelby Rogers este un adversar extrem de experimentat, așa că eram conștientă că va trebui să joc foarte bine pentru a câștiga. Am jucat pentru prima dată pe Arthur Ashe, iar ca experiență am fost puțin nervoasă la început. Dar am fost foarte mândră de mine, de modul în care am reușit să-mi controlez emoțiile și să găsesc un nivel care, la final, m-a dus spre victorie.

Cred că fiecare se află pe propria traiectorie. Personal, sunt surprinsă că sunt aici (n.r. în sferturi la US Open). Nu mă așteptam. Știam că fac o mulțime de lucruri grozave, care vor da roade cândva, dar nu știi niciodată când e momentul. Vă mulțumesc foarte mult pentru că ați urmărit meciul meu (n.r. – mulţumeşte publicului). Vă apreciez foarte mult, sunteți o legendă absolută, așa că sunt cu adevărat onorată să vă am aici“, a spus Emma, la finalul duelului.

Pentru un loc în semifinalele de la US Open, Emma Răducanu se va duela cu Belinda Bencic (sportivă aflată într-o formă excelentă – a câștigat medalia de aur la JO de la Tokyo). Emma va primi un cec în valoare de 425.000 de dolari.

Citeşte şi: Niculescu și Ruse au gânduri mari la US Open! Calificare muncită în sferturi la dublu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS