16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisHalep, în turul 3 la US Open după ce a dominat-o categoric pe Kucova

Halep, în turul 3 la US Open după ce a dominat-o categoric pe Kucova

Simona Halep și-a menținut statutul de favorită și a „dezmembrat-o“ pe slovaca Kucova în turul al doilea de la US Open, în două seturi, scor 6-3, 6-1. Este o victorie în primul rând de moral pentru sportiva noastră, care astfel accede fără emoții în faza următoare a competiției. Va urma, însă, un duel mult mai dificil.

Meciul a debutat cu Simona la conducerea jocului. Românca a pornit hotărâtă să nu stea prea mult pe teren și a reușit imediat un break. La scorul de 3-2, Kucova a forțat pe serviciul advers, a egalat, dar imediat Halep și-a revenit și a trecut, din nou, în față. Într-un final, scorul a fost 6-3 în favoarea jucătoarei noastre.

Succesul convingător din primul act i-a dat încredere Simonei, care a început și setul al doilea cu un avantaj consistent, 3-0. Pe parcurs, adversara sa nu a mai contat în meci, a cedat din toate punctele de vedere, iar Halep a închis meciul cu 6-1.

Halep şi-a asigurat un cec de 180.000 de dolari şi 130 de puncte WTA.

După cum menționam mai sus, pentru Simona s-au cam încheiat jocurile accesibile. În turul al treilea, campioana de la Wimbledon din 2019 se va duela cu învingătoarea dintre kazaha Rybakina și franțuzoaica Caroline Garcia.

Halep şi Rîbakina s-au întâlnit până acum de două ori în circuitul profesionist, fiecare având o victorie. Rîbakina a câştigat prin abandonul Simonei, la scorul de 5-4 pentru kazahă, în 2019, în optimile turneului de la Wuhan. Halep s-a impus în 2020, în finala de la Dubai, cu 3-6, 6-3, 7-6 (5).

Citește și: Sorana, debut promiţător la US Open! Victorie muncită cu Kudermetova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS