9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep îndeamnă sportivii să se vaccineze: „Nu îmi mai e frică de Covid-19“

Simona Halep îndeamnă sportivii să se vaccineze: „Nu îmi mai e frică de Covid-19“

După ce Stefanos Tsitsipas a declarat înaintea începerii turneului de la Cincinnati că se va vaccina anti-Covid doar dacă va deveni obligatoriu, Simona Halep a ținut să încurajeze sportivii să se vaccineze. Constănţeanca a primit vaccinul în luna februarie, iar anul trecut nu a calatorit în SUA pentru US Open din cauza restricțiilor pandemice, notează Hotnews.

„Nu îmi este frică de infectarea cu Covid-19, pentru că sunt vaccinată. Mă simt protejată și am grijă. Port mască atunci când sunt înconjurată de oameni”, a declarat Simona Halep, prezentă la turneul WTA 1000 de la Cincinnati.

„Nu îmi plac bulele sanitare. Mă simt foarte stresată în ele. Așa că dacă oamenii s-ar vaccina, ar fi mai bine pentru că nu ar mai exista atâtea restricții“, a adăugat fostul număr unu mondial.

Stefanos Tsitsipas, numărul trei mondial, a anunțat recent că nu se va vaccina anti-Covid decât dacă imunizarea va deveni obligatorie în circuitul profesionist.

Vaccinarea împotriva Covid-19 a generat opinii diferite în lumea tenisului. Sârbul Novak Djokovic (1 ATP) a afirmat în luna aprilie că speră ca vaccinul să nu devină obligatoriu pentru jucători. A refuzat să răspundă dacă el s-a vaccinat. În schimb, elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal consideră că sportivii trebuie să-şi joace rolul lor pentru ca viaţa să revină la o anumită formă de normalitate.

Simona Halep, în turul doi la Cincinnati

Simona Halep (14 WTA) a obținut marți prima victorie de la revenirea pe teren, în primul tur de la Cincinnati contra Magdei Linette (44 WTA). Halep a reușit în primul tur să treacă de Magda Linette (44 WTA) în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-1. Meciul a fost întrerupt o oră din cauza ploii, iar Halep a servit nu mai puțin de 11 ași.

În al doilea tur, românca se va duela cu Jessica Pegula (30 WTA). Meciul din turul doi va avea loc în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 02.00, pe terenul 3.

Citeşte şi: Simona Halep, prima victorie după o pauză de trei luni şi jumătate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS