9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis17 români intră pe iarba de la Wimbledon! Simona Halep, a doua favorită la simplu!

17 români intră pe iarba de la Wimbledon! Simona Halep, a doua favorită la simplu!

Săptămâna viitoare începe mult aşteptatul turneu de Grand Slam de la Wimbledon, iar românii se pare că au luat cu asalt competiţia britanică. Nu mai puţin de 17 tenismeni din România, atât la feminin, cât şi la masculin, vor lua startul în competiţia la care Simona Halep s-a impus ultima dată. Bineînţeles, mulţi dintre ei vor evolua în calificări în următoarele zile, tabloul principal stabilindu-se undeva la începutul weekendului.

După cum menţionam mai sus, Simona Halep este deținătoarea trofeului de la Wimbledon, pe care l-a câștigat în 2019 după finala cu Serena Williams. Însă, chiar şi aşa, Simo va fi al doilea cap de serie la turneul britanic. Ashleigh Barty este cap de serie numărul 1, fiind locul 1 WTA, iar Naomi Osaka, poziția secundă, a anunţat că nu va participa. Simona Halep se menţine pe locul 3 WTA, cu 6.330 de puncte.

Pentru Simona Halep, turneul de la Wimbledon va fi primul la care va juca din 12 mai încoace, de la partida cu Angelique Kerber, în care s-a accidentat la gleznă.

Românii prezenţi la Wimbledon:

Simplu: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu, Ana Bogdan;
Calificări: Irina Bara, Jacqueline Cristian, Alexandra Dulgheru, Mihaela Buzărnescu, Gabriela Ruse, Moninca Niculescu, Gabriela Talabă, Irina Fetecău + Marius Copil (tablou masculin).
Dublu: Monica Niculescu / Andreea Mitu, Patricia Țig / Cornelia Lister, Raluca Olaru / N. Kichenok + Horia Tecău / Kevin Krawietz.

Citeşte şi: Fără tragere de inimă, Sorana Cîrstea a pierdut clar cu Petkovic, la Bad Homburg

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS