6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAtât de aproape! Tecău şi Krawietz au ratat de puţin accederea în semifinale la RG

Atât de aproape! Tecău şi Krawietz au ratat de puţin accederea în semifinale la RG

Perechea româno-germană Horia Tecău/Kevin Krawietz a fost învinsă de cuplul columbian Juan Sebastian Cabal/Robert Farah cu 6-2, 6-7 (3-7), 7-5, marţi, la Paris, în sferturile de finală ale probei masculine de dublu din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros.

Tecău şi Krawietz, capi de serie numărul nouă, s-au înclinat după două ore şi 29 de minute în faţa favoriţilor numărul doi.

Sud-americanii au început în forţă şi au câştigat primul set cu 6-2, după ce au avut 4-0. În actul secund, cele două perechi au mers cap la cap până în tiebreak, unde Tecău şi Krawietz au reuşit să încline balanţa în favoarea lor cu 7-3. Tecău şi partenerul său au început bine setul decisiv, conducând cu 2-0, 3-1 şi 4-2, dar nu au reuşit să îşi păstreze avantajul de un break, fiind egalaţi, 4-4. Cabal şi Farah au reuşit un nou break la 6-5 în favoarea lor, câştigând cu 7-5.

Sud-americanii au încheiat cu 4 aşi şi 8 duble greşeli, în timp ce Tecău şi Krawietz au avut 2 aşi şi 6 duble greşeli.

Dacă procentajele la serviciu au fost apropiate, diferenţa s-a făcut la mingile de break, Tecău şi colegul său fructificând doar una din nouă oportunităţi (4/8 pentru columbieni).

Tecău şi Krawietz vor primi un cec de 49.853 de euro şi 360 de puncte ATP al dublu.

Tecău şi Krawietz au două finale jucate anul acesta, la Rotterdam şi Barcelona.

Cel mai bun rezultat al lui Tecău la Roland Garros rămâne atingerea sferturilor de finală, prima oară în 2015, performanţă egalată acum, în timp Krawietz are două titluri consecutive, în 2019 şi 2020, alături de conaţionalul Andreas Mies.

Citeşte şi: Asta performanţă! Clubul Centura Neagră Craiova a adus Cupa Regelui în Bănie!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS