21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMai greu nici că se putea! Româncele întâlnesc adversare de top la Roland Garros

Mai greu nici că se putea! Româncele întâlnesc adversare de top la Roland Garros

Joi s-a tras la sorți tabloul principal de la Roland Garros 2021, iar româncele vor avea parte de meciuri infernale. Irina Begu (74 WTA) se duelează cu marea campioană americană Serena Williams (8 WTA), în timp ce Patricia Țig (63 WTA) se întâlnește cu a doua favorită a competiției, Naomi Osaka (Japonia, 2 WTA).

Totodată, Sorana Cîrstea se va duela cu britanica Johanna Konta, în timp ce Mihaela Buzărnescu va avea meci cu Arantxa Rus, din Olanda. Ana Bogdan (101 WTA) este singura care încă nu şi-a aflat adversara, aceasta întâlnind o jucătoare din calificări.

Partea inferioară de tablou de la Roland Garros (30 mai – 13 iunie) este cea mai interesantă atât pentru fanii tenisului românesc, cât și pentru suporterii Serenei Williams. Meciul dintre Serena, deținătoare a 23 de titluri de Grand Slam, și Irina Begu ține capul de afiș! Americanca nu a impresionat în sezonul de zgură, iar Irina are șansele ei! Dacă va produce surpriza, Begu se poate confrunta cu Mihaela Buzărnescu în turul secund, în scenariul în care „Miki” trece și ea de Arantxa Rus (Olanda, 84 WTA).

Ţig, duel infernal cu Osaka

Patricia Țig se va lupta cu Naomi Osaka, cvadruplă campioană de Grand Slam, dar ghinionul pe care l-a avut gălățeanca la tragerea la sorți se poate transforma în noroc și în cazul ei. Câștigătoarea acestei partide o va întâlni în faza următoare pe Ana Bogdan sau o jucătoare venită din calificări.

Sorana Cîrstea, cea mai în formă jucătoare a României, va disputa un meci complicat în runda inaugurală, contra britanicei Johanna Konta (20 WTA). Relația dintre cele două a devenit tensionată după întâlnirea dintre România și Marea Britanie, din Fed Cup 2017, atunci când Johanna a ieșit de pe teren, fiind deranjată de reacțiile căpitanului Ilie Năstase. Dacă o învinge pe Konta, „Sori” va da peste câștigătoarea partidei Alison Van Uytvanck (Belgia, 67 WTA) – Martina Trevisan (Italia, 97 WTA). 

Irina Bara (122 WTA) este singura reprezentantă a României care mai păstrează șanse să acceadă pe tabloul principal venind din calificări. Ea își dispută, astăzi, câștigarea prețiosului bilet cu Magdalena Frech (Polonia, 153 WTA).

Citeşte şi: Sorana, tot mai aproape de finala de la Strasbourg! Victorie lejeră cu Zhang

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS